

SMOK SZCZĘŚCIA BIO - zielona herbata
Popularność aromatyzowanych herbat ze składników wysokiej jakości stale rośnie. Łączą one w sobie naturalny smak tradycyjnej herbaty oraz cudowną nutę owoców i ziół. Nasza kolekcja zawiera tylko odpowiednio wybrane rodzaje herbat z najlepszych światowych plantacji oraz składniki nie zawierające chemicznych aromatów i barwników. Dowodem na to jest „Smok szczęścia“ – smaczne połączenie zielonych herbat z jaśminem i malinami. A w dodatku jest bio!
Skład
Herbata zielona Sencha, Zielona herbata China Wu-Lu, Zielona herbata Ming Mee, Jaśmin 5%, Naturalny aromat, Słonecznik, Kwiaty czarnego bzu, Maliny 1%Napar i smak herbaty
Mieszanka trzech wybornych zielonych herbat nie wyprze się swojego chińskiego pochodzenia. Już podczas zalewania spomiędzy owocowych tonów przebija się również przyjemny trawiasty aromat. Jaśmin, maliny i czarny bez nadają słodko-kwaśny posmak. Napar herbaty „Smok szczęścia“ ma jasną, żółtozieloną barwę. O smaku nie trzeba wiele mówić – jest po prostu doskonały! Łączy w sobie świeżość Senchy, lekką cierpkość herbaty Wu-Lu i Minge Mee, a wszystko jest delikatnie dopełnione posmakiem jaśminu i malin.
„Smok szczęścia“ idealnie nadaje się to zrobienia herbaty mrożonej. Wystarczy wlać letnią herbatę do szklanki wypełnionej z 2/3 lodem. W ten sposób uzyskamy przyjemnie orzeźwiający napój.
Pochodzenie herbaty
Kamieniem węgielnym tej herbaty sypanej są trzy zielone przysmaki z Chin – tradycyjna i popularna Sencha, doskonały Wu-Lu i wyborny Ming-Mee. Wszystkie pochodzą od producentów ekologicznych z Chin, którzy są certyfikowanymi dostawcami bio herbat. Z tego powodu nie mogą stosować nawozów sztucznych i oprysków ochronnych, dzięki czemu produkt nie zawiera w sobie obcych i szkodliwych dodatków.
Chińska Sencha jest bardzo podobna do japońskiej, od której faktycznie się wywodzi. Herbaty zielone są w Chinach tradycyjnie prażone. Jedynie Sencha w swoim procesie produkcji ma typowo japoński element, którym jest poddawanie działaniu pary. Po zebraniu liści są one pozostawione do zwiędnięcia, potem są krótko nagrzewane parą, następnie są zwijane w igiełki, a na koniec ponownie suszone. Charakterystyczne dla chińskiej Senchy zatem jest, że otrzymywane igiełki nie mają aromatu dymu, ale za to wyróżniają się naturalną, lekko trawiastą wonią.
Również owoce i zioła, wchodzące w skład tej herbaty sypanej, zostały przez nas nabyte u zaufanych dostawców, tym razem z krajów UE. Prawdziwe kawałki owoców były suszone za pomocą specjalnego procesu liofilizacji, który utrzymuje piękną, naturalną barwę, a także nie niszczy cennych i ważnych dla zdrowia substancji. Taka sama procedura była zastosowana w przypadki ziół. Dzięki nadzwyczajnym kontrolom podczas transportu i przechowywania naszych herbat, jej nabywca może być pewien, że dostaje do rąk produkt najwyższej jakości. Również zastosowany aromat jest w pełni naturalny – nie powoduje zgagi, a także długo się utrzymuje.
Przygotowanie zielonej herbaty mrożonej:
1. Zieloną herbatę zalać wrzącą wodą o temperaturze 70-80 °C, w proporcji 3 duże łyżki na 0,5 litra. Większa ilość herbaty sypanej jest wymagana, ponieważ herbata zostanie wymieszana z lodem.
2. Czas zaparzania wynosi 3 minuty.
3. Można dodać cukier trzcinowy.
4. Przygotować dzbanek lub naczynie o pojemności 1 litra. Uwaga – naczynie musi być odporne na duże i nagłe zmiany temperatury.
5. Naczynie napełnić do połowy kostkami lodu, a następnie zalać gotową herbatą.
6. Udekorować plasterkami cytryny.
Ten sposób przygotowywania herbaty sprawi, że zostaną zachowane wszystkie substancje mające pozytywny wpływ na zdrowie.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
1. Zieloną herbatę zalać wodą o temperaturze 70-80 °C (około 2 minuty po przegotowaniu wody) w proporcji 1 łyżeczka na 150 - 200 ml.
2. Do herbaty przygotowywanej w dzbanku dodać 1 łyżeczkę więcej.
3. Czas parzenia 2-3 minuty (pod przykryciem), później odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

29. 5.
30. 5.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK ŻELIWNY Z SITKIEM

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ELIKSIR ŻYCIA WIECZNEGO - zielona herbata

SMOCZA HERBATA - mieszanka
