

SILVER SCREW - biała herbata
Specjalna biała herbata z prowincji Guangxi zachwyci serce i oko. Południe centralnych Chin znane jest od tysięcy lat z połowu ryb, uprawie ryżu i herbaty. Herbata rośnie w pięknych pagórkowatych ogrodach. Nawadniają je strumienie, które ściekają w dolinach do rzek. Przed wiatrem chronią je drzewa, które tworzą baldachim nad nimi. Przenieś się do wspaniałego krajobrazu dzikich zwierząt i rzadkich drzew!
Skład
Biała herbata SILVER SCREW 100%Napar i smak herbaty
Silver Screw łączy w sobie aromat kwiatów i naturalne tony zielonych herbat. Orzeźwiająca, lekko cierpka i zarówno słodka herbata smakuje wszystkim poszukiwaczom niepowtarzalnych smaków, jak i początkującym degustatorom herbat. Dzięki delikatnej jaśminowej nutce, herbata zdobędzie serce każdego miłośnika herbat. Napar ma jasnożółty kolor.
Pochodzenie herbaty
Prowincja Guangxi znajduje się w południowej części Chin, z widokiem na Zatokę Beibu. Najcieplejszym miesiącem jest lipiec, podczas którego temperatura wzrasta do 30 ° C. Najzimniejszy jest styczeń o temperaturze między 6-16 ° C, Od kwietnia do września częste są długotrwałe deszcze. Dokładnie takie warunki atmosferyczne lubią krzewy chińskiej herbaty (Camellia sinensis), które pokrywają wzgórza i stoki miejscowych gór.
SILVER SCREW biała herbata jest zbierana ręcznie. Właściciele ogrodów herbacianych zawsze dbają, aby zebrać liście herbaty najwyższej jakości, w tym przypadku, zbiera się także puchowe pąki. Herbaty te łatwo rozpoznać - mają jasny, czasami srebrny, a czasem złoty kolor. Ekspert również zidentyfikuje ich obecność w smaku herbaty – wysoka proporcja tipsów daje herbacie miękkość i delikatność. Po zbiorach liście muszą być przetwarzane bardzo szybko, aby niepotrzebnie się nie utleniały. Produkcja herbaty Silver Screw polega na więdnięciu, parzeniu i ręcznemu zwijaniu. Parzeniem herbacianych liści zatrzymuje się utlenianie enzymów i tym samym zachowany jest naturalny kolor i aromat. Herbatę zwija się do małych spirali, a następnie jest suszona, sortowana i pakowana.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka do 150-200 ml.
- Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę extra.
- Czas ekstrakcji trwa 2-3 minuty (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

SREBRNE PERŁY - biała herbata

FUJIAN BIAŁA PIWONIA - biała herbata
