

SENCHA WIŚNIE W RUMIE- zielona herbata
Herbata sypana mająca nazwę Wiśnie w rumie musi smakować bosko. Słodkokwaśne owoce fantastycznie dopełnia akcent trawy i lekko uciskający akcent zielonej Senchy. Ciemnoczerwony kolor wiśni w dodatku ładnie ożywia szmaragdowe liski herbaty. Sencha i wiśnie są dla siebie stworzone. Z paroma kroplami aromatu rumu stwarzają herbatę, którą docenicie latem i zimą.
Skład
Herbata zielona Sencha 89%, Hibiskus, Kawałki wiśni 3%, Naturalny aromat, Aromat rumowy 3%Napar i smak herbaty
Wiśnie w rumie rozpoznacie zaraz po otworzeniu opakowania – owieje was bardzo przyjemny świeży i słodki aromat. Kiedy sypaną herbatę zaparzycie, otrzymacie esencję o ciemnoczerwonym kolorze, z której unosi się słodki aromat dojrzałych wiśni. Smak jest oczywiście lekko cierpki, z lekkimi nutami trawy i słodkim owocowym pierwiastkiem. Aromat rumu zauważycie jako mile widziany posmak, który tę zieloną herbatę przesuwa na najwyższe szczeble popularności.
Pochodzenie herbaty
Sencha jest tradycyjnie uprawiana w japońskiej prowincji Shizuoka. Ogrody herbaciane są usytuowane w dolinach i na zboczach wysokich pagórków. Dla chińskich krzewów herbacianych bardzo ważne jest światło słoneczne, długość okresu chłodu, łączna suma opadów i wysokość nad poziomem morza. Wszystkie te aspekty w regionie Shizuoka idealnie dopełniają się, a więc miejscowe krzewy herbaciane produkują listki pełne świeżego smaku o delikatnym aromacie. Listki są zbierane wczesną jesienią, potem dochodzi do ich zwiędnięcia a następnie są na 10-20 sekund wystawione działaniu gorącej pary wodnej. W taki sposób dochodzi do zatrzymania procesu fermentacji, a pozostaje przepiękny szmaragdowy kolor, jak również wszystkie wartościowe substancje korzystne dla zdrowia. Końcową fazą jest zwijanie, segregacja i suszenie listków herbacianych. Dla najwyższej jakości Senchy typowy wygląd to drobne igiełki oraz absencja prochu herbacianego. Do Senchy dodaliśmy całe kawałki wiśni, które były zakonserwowane procesem tzw. liofilizacji, czyli wymrażaniem w próżni, a następnie suszone. Owoce są więc trudne do odróżnienia od owoców świeżych i zachowują w sobie wszystkie właściwości sensoryczne. Nasz dostawca z UE maksymalnie dba o wybór, magazynowanie i transport składników.
Dodany aromat pochodzi również z certyfikowanego źródła. Jest w pełni naturalny, nie zawiera żadnych syntetycznych substancji, a więc nie powoduje zgagi i nie ulatnia się.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
1. Zieloną herbatę zalać wodą o temperaturze 70-80 °C (około 2 minuty po przegotowaniu wody) w proporcji 1 łyżeczka na 150 - 200 ml.
2. Do herbaty przygotowywanej w dzbanku dodać 1 łyżeczkę więcej.
3. Czas parzenia 2-3 minuty (pod przykryciem), później odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 2 kJ / 0.4 kcal |
Tłuszcze: | 0 g |
z tego nasycone: | 0 g |
Sacharydy: | <0,5 g |
z tego cukry: | <0,5 g |
Białka: | 0 g |
Sól: | 0 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ŻURAWINOWO-KAKTUSOWA – zielona herbata

WANILIOWA TRUSKAWKA - zielona herbata
