

SENCHA IMBIRU - zielona herbata
Popularna japońska herbata smakuje doskonale. Kiedy do niej przysypaliśmy imbir, zielona Sencha dostała nowy wymiar. Poza przyjemnym, lekko cierpkim kwiatowym smakiem, może teraz pochwalić się także aromatycznym welonem i łagodnie ostrym smakiem. Imbir za to stosuje się w walce z przeziębieniem, wzmacnia też odporność.. Przetestuj jego efekty w połączeniu z zieloną herbatą.
Skład
Herbata zielona Sencha 83%, Imbir 10%, Skórka cytryny, Naturalny aromatNapar i smak herbaty
Sencha Imbir wyraża wszystko w swojej nazwie. Napar jest koloru jasnozielonego, taki jaki u Senchy zwykle bywa. Smak jest lekko trawiasty z wyraźnymi nutami kwiatowymi. Cierpkość jest średnia. Przy pierwszym łyku rozpoznamy obecność imbiru - świeża ostrość daje herbacie miły akcent.
Pochodzenie herbaty
Sencha to 80 % produkcji wszystkich herbat w Japonii. Jest zatem oczywiste, że należy do jednych z najbardziej popularnych odmian ogrodu herbacianego. Liście są zbierane z Camellia sinensis w wielu miejscach w Japonii, jednak większość z Shizuoka, która jest znanym dostawcą najwyższej jakości Senchi na świecie. Już podczas sadzenia i uprawy krzewów herbacianych szczególna uwaga jest zwrócona procedurom technologicznym i sanitarnym. Zbiór również podlega ścisłym regułom. Sencha jest zazwyczaj zbierana wczesną wiosną. Odłamuje się lub oddziela pierwsze dwa do trzech liści z każdej gałązki. Gdy więdną, są krótko prażone gorącą parą, która kończy naturalną fermentacje i przyciemnienia kolor. Po zwijaniu listków następuje suszenie i sortowanie. Wybraną Sencha poznamy po szmaragdowo kolorowych liściach, które wyglądają jak dwucentymetrowe igiełki.
W naszej herbacie imbir pochodzi od certyfikowanego dostawcy UE. Jest przetwarzany liofilizacją. To technologicznie wymagająca procedura, gdyż dochodzi do szybkiego zmrożenia i następnie suszenia w przestrzeń o obniżonym ciśnieniu. Dzięki tej metodzie, owoce nie tracą naturalnego aromatu, smaku i koloru oraz zachowują wszystkie cenne substancje.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Zieloną herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Herbata gotowana w imbryku - dodać 1 łyżeczkę na więcej.
- Czas ekstrakcji 2-3 minut (przykryty kubek), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 2 kJ / 0.4 kcal |
Tłuszcze: | 0 g |
z tego nasycone: | 0 g |
Sacharydy: | <0,5 g |
z tego cukry: | <0,5 g |
Białka: | 0 g |
Sól: | 0 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK ŻELIWNY Z SITKIEM

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ŻURAWINOWO-KAKTUSOWA – zielona herbata

SENCHA ŻURAWINOWO-TRUSKAWKOWA – zielona herbata
