

ROOIBOS SUAZI
Tak jak w Suazi sprawuje rządy król Mswati Trzeci, tak w sypanej herbacie króluje Rooibos. To nie przypadek, że herbatę nazwaliśmy imieniem najmniejszego kraju w Południowej Afryce. Jest tak samo specyficzna, dzika i nieograniczona jak nasza mieszanka owoców, orzechów i ziół. Wydawać by się mogło, że mango i nagietek lub ananas i mięta pieprzowa to dziwne połączenia, ale jest odwrotnie. Zaufajcie nam!
Skład
Rooibos 64%, Kandyzowany ananas, Kandyzowane mango, Jabłko, Liście orzechów laskowych, Naturalny aromat, Wiśnie, Słonecznik, Płatki róży, Skórka z pąków dzikiej róży, Kwiaty malwy, Kwiat nagietka, MiętaNapar i smak herbaty
Typowy napój Afryki Południowej ma kolor zachodzącego słońca. Napar z herbaty Rooibos Suazi jest ciemno pomarańczowy z żółtym połyskiem. Aromat pachnie cytrusowo, ziołowo, odkrywamy tu cały zestaw smaków - od słodkiego oparcia Rooibos poprzez delikatny ślad egzotycznych owoców zakończony łagodną miętą pieprzową. Herbata Rooibos jest naturalnie bezkofeinowa, idealna jako napój dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących mam. Nie zapomnij spróbować Rooibos Suazi jako mrożoną herbatę. Napój zaskoczony cię przyjemnie orzeźwiającym smakiem.
Pochodzenie herbaty
Kiedy zabrzmi słowo Rooibos, to jest oczywiste dla wszystkich, że idzie o ziele, które stało się sławne w postaci herbaty i jako herbata odważnie przeniknęła do światowego przemysłu herbacianego. Rooibos zbierany jest wyłącznie w Afryce Południowej, około 250 km od Kapsztadu, gdzie czerwone krzaki Rooibos rosną dziko. Ponieważ bardzo im sprzyja tamtejsza wegetacja nie jest rzeczą możliwą, by były uprawiane gdzie indziej na świecie. Krzewy każdej jesieni zostają ścinane do długości około 35 centymetrów. Całe gałęzie z liśćmi są następnie docinane na malutkie kawałki. Te są naturalnie fermentowane w dużych stosach a następnie suszone bezpośrednio na słońcu. Igiełkowe liście zmieniają kolor z zielonego na czerwono-brązowy, następnie są sortowane i pakowane. Resztę składników do tej herbaty dostarczyliśmy od certyfikowanych dostawców w UE. Mamy dzięki temu pewność, że owoce, zioła i orzechy pochodzą z kontrolowanego rolnictwa, nie zawierają metali ciężkich lub innych szkodliwych substancji. Owoc jest zachowywany przez liofilizację, która zachowuje smak, kolor i aromat świeżych owoców.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do dzbanka dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 8 minutach (nakryty kubek) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 8 kJ / 2 kcal |
Tłuszcze: | 0 g |
z tego nasycone: | 0 g |
Sacharydy: | 0.5 g |
z tego cukry: | 0.5 g |
Białka: | 0 g |
Sól: | 0 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ROOIBOS ROKITNIKOWY KREM

MASALA CHAI - czarna herbata
