

REGENERACYJNA AJURWEDYJSKA MIESZANKA BIO
Regeneracja jest ... kiedy po spędzonym dniu w pracy marzysz zanurzyć się w wannie pełnej gorącej wody, gdy po powrocie z podróży marzysz o relaksie na własnej kanapie. Podczas odpoczynku i odnajdowania siły do innych doświadczeń przygotuj sobie regeneracyjną ajurwedyjską herbatę. Posiada zdolności wyciszenia i potrafi wyeliminować stres.
Skład
Korzeń lukrecji 44%, Strączyniec 40%, Kawałki imbiru 10%, Goździk, Czarny pieprzNapar i smak herbaty
Po otwarciu torebki oszołomi cię fantastyczny zapach przypraw. Rozpoznasz imbir, cynamon, goździki i pieprz. Ostra lukrecja nie jest pozostawiana w tyle. Herbata ma jasnopomarańczowy kolor, wyraźny aromat i gładki, lekko pieprzny smak. Jest bardzo orzeźwiająca. Smakuje lekko i delikatnie.
Pochodzenie herbaty
By wyczarować doskonałą mieszankę ziół do regeneracji, skorzystaliśmy z tradycyjnych ajurwedyjskich kompozycji. Wszystkie składniki otrzymaliśmy do naszego partnera z UE. Jego surowce pochodzą wyłącznie z rolnictwa ekologicznego, a więc nie zawierają metali ciężkich i innych szkodliwych substancji.
Lukrecja to jedna z najstarszych roślin stosowanych w lecznictwie. Ta wieloletnia roślina znajduje się głównie w Europie i Azji.
Cynamon Cassia jest przyprawą, która jest stosowany głównie w kuchni chińskiej i koreańskiej. Chodzi o korę drzewa cynamonowego. Jest uprawiany głównie w Chinach, Tajlandii i Indonezji, najlepszy cynamon pochodzi ze Sri Lanki.
Imbir stosowali Chińczycy i Indyjczycy już trzy tysiące lat temu. Jego ojczyzna nie jest dokładnie znana, ale dziś możemy go znaleźć w krajach Bliskiego Wschodu i Morza Śródziemnego.
Goździki to nierozkwitłe, wysuszone pąki kwiatowe drzewa goździkowego. Dorasta ono do 10 metrów, znaleźć je można w Madagaskarze, Brazylii i Afryce Wschodniej. Nasze pochodzą z Azji Południowo-Wschodniej.
Pieprz to owoc rośliny z rodzaju pieprzowatych pochodzący z Indii. Zbierane są niedojrzałe owoce, suszone i fermentowane.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do dzbanka dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 8-10 minutach (nakryty kubek) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II

Czajniczek z sitkiem - orientalne motywy II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

AJURWEDYJSKA HERBATA - GWIAZDA WIECZORNA

AJURWEDYJSKA MIESZANKA HARMONIA Z TULSI
