

AJURWEDYJSKA MIESZANKA WELLNESS BIO
Smak tej herbaty możemy wyrazić słowem "naturalny". Nie można inaczej wyrazić czystej kompozycji ziół i przypraw. Ajurwedyjska herbata Wellness jest tak delikatna, że w twoim wnętrzu pozostawi tylko lekki dotyk lukrecji, cynamonu, kopru włoskiego i bazylii Tulsi. W dodatku wywoła uśmiech na twej twarzy i natychmiast poczujesz jak dobrze działa na twój organizm.
Skład
Lukrecja 29%, Skórka pomarańcza 29%, Strączyniec 28%, Cytrynowa trawa, Mięta Nana, MelisaNapar i smak herbaty
Jasnopomarańczowy napar ma bardzo smaczny aromat i delikatny, dyskretny smak. To są cechy naparu przygotowanego w ramach tradycyjnych ajurwedyjskich nauk. Po wypiciu zauważasz świeżość lukrecji i innych przypraw i słodycze skórki pomarańczowej. Zapraszamy do wypróbowania ajurwedyjskie herbaty i formie mrożonej. Gorące letnie dni są doskonałym miejscem na relaks przy pysznym drinku.
Pochodzenie herbaty
Jest oczywiste, że składniki herbaty nie pozbieraliśmy w jednym ogrodzie. Każdy z nich ma inne pochodzenie, ale kupujemy w jednym miejscu - nasz certyfikowany dostawca oszczędza nam nie tylko pracy i kosztów, ale także wykazuje szereg certyfikatów dla najwyższej jakości surowców. Pochodzą one z kontrolowanego rolnictwa, więc nie zawierają żadnych pozostałości nawozów i oprysków.
Lukrecja jest wieloletnia około jednego metra roślina. Do celów leczniczych stosuje się dla swych korzeni zebranych jesienią. Jest szeroko rozpowszechniona w Europie Środkowej, zwykle można ją spotkać w Czechach na Morawie południowej.
Cassia cynamon pochodzi z Barmy, jest również uprawiany w Tajlandii, Indonezji i południowych Chinach. Zbierana jest jako kora drzewa cynamonowego aż dziesięć metrów wysokiego drzewa, który jest uprawiany na plantacjach jako krzew sześć stóp wysoki. Ma grubszą skorupę niż cynamon ze Sri Lanki i bardziej czerwony kolor.
Koper wygląda trochę jak koperek. Rośnie dziko w rejonie Morza Śródziemnego i Azji. Doskonałe efekty zdrowotne są znane z jego owoców, jest także popularny w kuchni francuskiej i włoskiej.
Goździki są suszone kwiaty goździka, którego domem to Wyspy Molucca. Goździk jest popularny nie tylko w ramach leczniczych mieszanek ziołowych, ale także jako smak wielu potraw.
Bazylia to jedno z pośród ziół, które są powszechnie stosowane w naszej kuchni. Rośnie jako krzew w Afryce i Ameryce Południowej, ale jest rozszerzona po całym świecie.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do dzbanka dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 5 minutach (nakryty kubek) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

21. 5.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

SITKO SZCZYPCE WIELKIE 65mm

OKRĄGŁE SITKO NA ZIOŁA ø 62mm

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II

Czajniczek z sitkiem - orientalne motywy II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

AJURWEDYJSKA MIESZANKA ZIÓŁ DO REGENERACJI

AJURWEDYJSKA MIESZANKA HARMONIA Z TULSI
