

PACHNĄCY OGRÓD – czarna herbata
Przepiękny. Tak można określić jednym słowem zapach, jaki pogłaszcze was po nosie zaraz po otwarciu worka. Ta aromatyzowana czarna herbata zachwyci romantyczne dusze, ale także osoby, które w szybkim dniu szukają chwili relaksu i spokoju. Pachnący Ogród to oryginalna mieszanka róży, porzeczki, mango i moreli. Na pewno sprawi, że wasz dzień będzie ładniejszy. Wystarczy złożyć zamówienie.
Skład
Czarna herbata 86%, Naturalny aromat, Płatki róży 3%, Czarna porzeczka, Czerwona porzeczka, Kawałki moreli (morele, mąka ryżowa), Kandyzowane mango, Kwiaty bławatkaNapar i smak herbaty
Czarna herbata, która tworzy podstawę tej mieszanki, daje piękny, ciemnobrązowy napar. Ponieważ jest wzbogacona dużą ilością owoców, wyróżnia się aromatem i doborowym smakiem. Do gęstej i mocnej nuty herbaty dodana jest tropikalna egzotyka. Herbata jest ściągająca, a więc mocno orzeźwiająca.
Pochodzenie herbaty
Czarna herbata cejlońska należy do tych najlepszych, jakie możemy wam zaoferować. Jest produkowana na wyspie w Azji południowo-wschodniej, która od 1972 roku nazywa się Sri Lanka. Jednak w świecie herbat jest nadal funkcjonuje stara nazwa- Cejlon. Wszyscy więc wiedzą, że kiedy mowa jest o tamtejszych herbatach, chodzi o coś bardzo ekskluzywnego. Plantacje herbaty rozciągają się na powierzchni ponad 180 tysięcy hektarów. Rozprzestrzeniają się w dolinach, ale także w całkiem wysokich górach. Liście herbaty są zbierane trzy razy w roku. Ich ręczne zbieranie to sprawa wyłącznie miejscowych kobiet. Cały proces od zbioru liści do ich zapakowania przebiega w ciągu 24 godzin. W fabrykach liście są poddawane więdnięciu, utlenianiu, napowietrzaniu oraz łamaniu. Prawie każda herbata z Cejlonu jest łamana, herbat o całych liściach jest niewiele.
Wszystkie pozostałe składniki pochodzą od kontrahentów z UE. Są gwarancją wysokiej jakości, której standard od lat utrzymuje się na stałym, wysokim poziomie. Owoce i zioła pochodzą z rolnictwa organicznego i są suszone za pomocą mrozu. Dzięki stosunkowo wymagającej technologii zachowują w sobie maksimum substancji korzystnych dla zdrowia oraz piękny kolor, smak i zapach.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Czarną herbatę zalać wrzątkiem w proporcji 1 łyżeczka na 150 - 200 ml.
- Do herbaty przygotowywanej w dzbanku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas parzenia 3-4 minut (pod przykryciem), później odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 2 kJ / 1 kcal |
Tłuszcze: | 0 g |
z tego nasycone: | 0 g |
Sacharydy: | 0 g |
z tego cukry: | 0 g |
Białka: | 0 g |
Sól: | 0 g |
14. 4.
2. 6.
9. 5.
7. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

MASALA CHAI - czarna herbata

ŻURAWINOWO-KAKTUSOWA – czarna herbata
