

OOLONG KREMOWY KARMEL
Zdrowy i bardzo dobry! Półfermentowany Oolong daje świetną podstawę dla zjawiskowego smaku karmelu. Wspólnie tworzą parę, która ucieszy kubki smakowe, pogłaszcze serce, mózg, żołądek i skórę. Popularny Oolong posiada wiele korzyści prozdrowotnych. Przy systematycznym piciu zdziała prawie cuda. Tylko spróbujcie…
Skład
Oolong 83%, Kawałki toffi (mleko skondensowane, cukier, masło) 10%, Kwiat nagietkaNapar i smak herbaty
Napar jest jasno pomarańczowego koloru i ma piękny, karmelowo słodkawy smak. W posmaku herbaty jest ziemista podstawa Oolongu, którą dopełnia i wyważa karmel.
Pochodzenie herbaty
Oolongi z Taiwanu to światowa czołówka. Uprawiane są praktycznie na całym terenie tego państwa znajdującego się na wyspie. Ich specjalnością jest nietypowa produkcja: listki chińskich krzewów herbacianych po zbiorze zostawia się na słońcu. Później daje się je do wielkich bambusowych koszów, którymi miejscowi farmerzy trzęsą tak długo, dopóki listki nie skruszeją i nie pogniotą się. Według tego jak mocno ma być herbata fermentowana, tak określony jest czas jak długo pozostaną w koszu. Przez naturalną oksydację enzymów listki zmieniają kolor, smak i aromat. Fermentacja dokonuje się od 5 do 85%. Na końcu herbatę suszymy, czasami zwijamy. Tajwański Oolong produkuje się jako liściasty.
Aby osiągnąć doskonałe zrównoważenie smaku i zapachu, dodaliśmy do Oolongu, oprócz kawałków karmelu, naturalny aromat. Nie posiada on żadnych syntetycznie wyprodukowanych substancji, więc nie musicie się obawiać o swoje zdrowie. Naturalny aromat najwyższej jakości nie powoduje zgagi, nie drażni żołądka ani nie powoduje nadkwasoty organizmu.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Sposób przygotowania
- Oolong zalać gorącą wodą (80-90 °C) w proporcji 1-3 łyżeczki (2-4 g) na 250 - 300 ml.
- Do herbaty przygotowywanej w dzbanku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas parzenia 3-5 minut (pod przykryciem), później odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

7. 3.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

MILK OOLONG

SMOCZA HERBATA - mieszanka
