

ANGIELSKI KARMEL – czarna herbata
Pachnąca herbata, dobra przekąska, książka i ciepłe skarpety. W ten sposób wyobrażamy sobie chwile spędzone z angielskim karmelem. Sami wybierzcie, jakie będą te wasze chwile. Wyśmienita czarna herbata z karmelem nadaje się na okres letni, jak również zimowy. Pijcie ją bez dodatków albo dodajcie do niej mleko. Jej smak będzie tak bardziej delikatny.
Skład
Czarna herbata Assam STGFOPI, Czarna herbata, Kawałki toffi (mleko skondensowane, cukier, masło), Naturalny aromatNapar i smak herbaty
Czarna herbata indyjska daje opalizujący, bursztynowy napar. W smaku rozpoznamy drobną cierpkość, która doskonale zrównoważa słodką nutę karmelu. Aromat jest wspaniale słodkawy.
Angielski karmel polecamy jako herbatę do śniadania, można go przygotować także w postaci ice tea.
Pochodzenie herbaty
Indyjska czarna herbata nie ma konkurencji. Jest mocna i wyjątkowo pobudzająca. Specjalna odmiana herbaty chińskiej assamica daje piękne, ciemnozielone, duże liście. Plantacje herbaty znajdziemy w Indiach przede wszystkim wokół rzeki Brahmaputry, gdzie panuje umiarkowany i wilgotny klimat. Zbieranie to, podobnie jak w innych ogrodach, praca dla kobiet. Wychodzą jeszcze przed świtem i zbierają liście do dużych koszów bambusowych. Kiedy zebrane liście herbaty są dostarczone do obróbki, zachodzi najpierw proces więdnięcia, a potem bez zgniatania przechodzą przez fermentację. Następnie są suszone.
Karmel i aromat naturalny pochodzą od naszych partnerów z UE. Wybieramy ich według certyfikacji, byśmy mieli pewność, iż dostarczają nam tylko najwyższej jakości składniki bez substancji szkodliwych dla zdrowia. Aromat naturalny więc nie zawiera żadnej syntetyki, a więc nie powoduje nadkwasoty organizmu, nie powoduje zgagi i nie drażni żołądka.
Zalety herbaty
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Czarną herbatę zalać wrzątkiem w proporcji 1 łyżeczka na 150 - 200 ml.
- Do herbaty przygotowywanej w dzbanku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas parzenia 3-5 minut (pod przykryciem), później odcedzić.

























Wartość energetyczna: | 6 kJ / 2 kcal |
Tłuszcze: | 0.5 g |
z tego nasycone: | 0.1 g |
Sacharydy: | 0.5 g |
z tego cukry: | 0.5 g |
Białka: | 0.5 g |
Sól: | 0.01 g |
4. 6.
7. 5.
5. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

Czajniczek z sitkiem 900 ml - motyw orientalny

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM 900 ml - kwiatovy motyw

Czajniczek z sitkiem 900 ml - motyw kwiatowy II.
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

MASALA CHAI - czarna herbata

EARL GREY LEMON – czarna herbata
