ANGIELSKI KARMEL – czarna herbata
Pachnąca herbata, dobra przekąska, książka i ciepłe skarpety. W ten sposób wyobrażamy sobie chwile spędzone z angielskim karmelem. Sami wybierzcie, jakie będą te wasze chwile. Wyśmienita czarna herbata z karmelem nadaje się na okres letni, jak również zimowy. Pijcie ją bez dodatków albo dodajcie do niej mleko. Jej smak będzie tak bardziej delikatny.
Paczkomat | Dostarczymy do 26. 2. 2019 | 10,0 zł |
---|---|---|
DPD | Dostarczymy do 26. 2. 2019 | 11,0 zł |






Skład
Czarna herbata Assam STGFOPI, Czarna herbata, Kawałki toffi (mleko skondensowane, cukier, masło), Naturalny aromatNapar i smak herbaty
Czarna herbata indyjska daje opalizujący, bursztynowy napar. W smaku rozpoznamy drobną cierpkość, która doskonale zrównoważa słodką nutę karmelu. Aromat jest wspaniale słodkawy.
Angielski karmel polecamy jako herbatę do śniadania, można go przygotować także w postaci ice tea.
Pochodzenie herbaty
Indyjska czarna herbata nie ma konkurencji. Jest mocna i wyjątkowo pobudzająca. Specjalna odmiana herbaty chińskiej assamica daje piękne, ciemnozielone, duże liście. Plantacje herbaty znajdziemy w Indiach przede wszystkim wokół rzeki Brahmaputry, gdzie panuje umiarkowany i wilgotny klimat. Zbieranie to, podobnie jak w innych ogrodach, praca dla kobiet. Wychodzą jeszcze przed świtem i zbierają liście do dużych koszów bambusowych. Kiedy zebrane liście herbaty są dostarczone do obróbki, zachodzi najpierw proces więdnięcia, a potem bez zgniatania przechodzą przez fermentację. Następnie są suszone.
Karmel i aromat naturalny pochodzą od naszych partnerów z UE. Wybieramy ich według certyfikacji, byśmy mieli pewność, iż dostarczają nam tylko najwyższej jakości składniki bez substancji szkodliwych dla zdrowia. Aromat naturalny więc nie zawiera żadnej syntetyki, a więc nie powoduje nadkwasoty organizmu, nie powoduje zgagi i nie drażni żołądka.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
![]() |
![]() |
![]() |
Sposób przygotowania
- Czarną herbatę zalać wrzątkiem w proporcji 1 łyżeczka na 150 - 200 ml.
- Do herbaty przygotowywanej w dzbanku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas parzenia 3-5 minut (pod przykryciem), później odcedzić.

























Wartość energetyczna: | 6 kJ / 2 kcal |
Tłuszcze: | 0.5 g |
z tego nasycone: | 0.1 g |
Sacharydy: | 0.5 g |
z tego cukry: | 0.5 g |
Białka: | 0.5 g |
Sól: | 0.01 g |
5. 6.
4. 6.
7. 5.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - CHIŃSKI MOTYW

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

MASSALA CHAI - czarna herbata

TUAREG – zielona herbata
