

MIESZANKA ZIOŁOWA SŁODKA ILUZJA – herbata ziołowa
Kuszące połączenie słodkiego i pikantnego smaku kochają zarówno twardzi mężczyźni i delikatne damy. Liście melisy, truskawki i róży w połączeniu z anyżem, koprem włoskim i pieprzem tworzą napar, którego się nie zapomina. Lekki, a pikantny zarazem. W skrócie, płynna iluzja, jakiej sobie życzymy!
Skład
Liście melisy, Kawałki pomarańczy, Skórka cytryny, Liście jeżyny, Liście truskawki, Kwiaty bławatka, Słonecznik, Płatki róży, Koper włoski, Anyż, Różowy pieprzNapar i smak herbaty
Napar mieszanki ziołowej „Słodka iluzja“ ma jasnożółtą barwę. Smak jest iście ziołowy, słodkawy, chociaż przebijają się przez niego ostrzejsze aromaty. Na charakter tej herbaty wpływa bardzo przyjemny smak melisy i kawałki skórki z cytryny. Napój ten równie dobrze sprawdzi się jako herbata mrożona. W gorące letnie dni będzie przyjemnym orzeźwieniem.
Pochodzenie herbaty
Anyż rośnie przede wszystkim w Hiszpanii, Indiach, Turcji, ale jest hodowany np. w Czechach. Jest to jednoroczna roślina mającą wiele zastosowań w medycynie. Anyż jest jedną z najczęściej używanych przypraw na świecie. Fenkuł jest za to rośliną wieloletnią, dziko występującą w strefie śródziemnomorskiej, a w Czechach jest hodowany na południu Moraw. Z wyglądu jest dość podobny do kopru. Nasionka fenkułu najczęściej używa się do robienia naparów, natomiast ogonki używa się przede wszystkim podczas przyrządzania sałatek. Melisa, jeżyny, truskawki i inne zioła są powszechne w Europie Środkowej. Liście tych roślin są od wieków zbierane i używane przez ludowych uzdrowicieli.
Wszystkie składniki, których użyliśmy do stworzenia herbaty sypanej „Słodka iluzja”, są kupowane przez nas w krajach UE. Zazwyczaj kupujemy składniki u kilku dostawców, którzy posiadają certyfikaty jakości. Ich składniki pochodzą z ekologicznych upraw, więc mamy gwarancję, że są one wolne od metali ciężkich i innych substancji szkodliwych dla zdrowia. Zioła są bardzo delikatnie suszone, dzięki temu zachowują w sobie maksymalną ilość cennych witamin.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę ziołową zalać wrzącą wodą, w proporcji 1 łyżeczka herbaty na 150-200 ml
- W przypadku przygotowywania herbaty w dzbanku, należy dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas zaparzania - 5 minut (przykryta filiżanka), następnie przecedzić.















Potrzebujesz porady?

1. 9.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

DZIECIĘCE MARZENIE NATURALNA - owocowa herbata

MASALA CHAI - czarna herbata
