

MANGO Z ZAPACHEM ORIENTU - czarna herbata
Jak myślicie, jak pachnie Orient? My postrzegamy go jako kwiatowy, owocowy, kolorowy, dziki, energetyzujący. Jednocześnie przyjemnie harmonijny i ciepły. W herbacie Mango o zapachu orientu znajdziecie prawdziwą czarną herbatę z Cejlonu i mnóstwo egzotycznych owoców. Wystarczy zalać ją wrzątkiem, a zabierze Was z dala od codziennych zmartwień, w tętniący życiem Orient.
Skład
Czarna herbata Cejlon OP 1 79%, Ananas (ananas, cukier, kwasek cytrynowy), Naturalny aromat, Skórka pomarańcza, Papaja (papaja, cukier), Kandyzowane mango 2%, Słonecznik, Kwiaty malwyNapar i smak herbaty
Mieszanka herbaciana Mango z zapachem orientu łączy mocną czarną herbatę z delikatnymi i słodkimi owocami. Rezultatem jest orzeźwiający, przyjemny i kompleksowy napój. Jeśli lubicie Cejlon z mlekiem, nie krępujcie się. Jeśli kochacie mrożoną herbatę, macie świetną okazję, aby ją przygotować. Napar ma bursztynowy kolor i orzeźwiający zapach.
Pochodzenie herbaty
Cejlon jest Sri Lanką od kilku dziesięcioleci, ale jej czarna herbata nadal pozostaje jedną z najbardziej poszukiwanych na świecie. Nic dziwnego, że zabezpiecza go specjalnym logo. Jeśli więc natkniecie się na lwa z mieczem, możecie być pewni autentyczności herbaty. Na Cejlonie chińskie krzewy herbaciane (Camellia sinensis) są najczęściej uprawiane na zboczach wysokich gór. Ciepłe dni i zimne noce są bardzo korzystne dla krzewów. Zbiór to sprawa doskonale wyszkolonych pracowników, a dobór oraz metoda zbierania i przenoszenia liści herbaty są ważnymi warunkami wstępnymi sukcesu końcowego. Po zebraniu herbatę rozkłada się na dużych blachach i pozostawia na kilka godzin. Następnie mechanicznie łamie liście, najczęściej „wyciskając” je w celu uwolnienia soku, który rozpoczyna procesy fermentacji. Podczas nich herbata nabiera charakterystycznego smaku, aromatu i koloru. Po zakończeniu fermentacji zbiory trafiają do suszarni. Następnie sortowanie, pakowanie i eksport.
Dlaczego dodaliśmy ananasa do czarnej herbaty? Bo nadaje jej wspaniały smak i dużo zdrowych substancji. Owoce ananasa zawierają zarówno witaminy A, B1 i B2, jak i fosfor, żelazo, wapń i potas. Popularny jest także dzięki bromelainie, wspomagającej trawienie. Prawdopodobnie nie ma potrzeby opisywania ananasa. Warto jednak wspomnieć, że nie pozyskuje się go z drzew czy krzewów, ale z niskich ziół o skórzastych, spiczastych liściach. Największymi producentami ananasów są Stany Zjednoczone, Tajlandia, Filipiny i Brazylia. Każdego roku na całym świecie zbiera się około 15 milionów ton tego tropikalnego owocu.
W przeciwieństwie do ananasa mango rośnie na drzewach (Mangifera). Nie bez powodu nazywane jest owocem bogów, ponieważ jest fantastycznie soczyste i pełne witamin. W szczególności witaminy C, A i B przyczyniają się do jego znakomitego wpływu na jakość skóry, włosów i paznokci, wzmacnia również nerwy i układ krążenia. Owoce są owalne, zwykle z żółto-czerwoną skórką, pod którą kryje się żółty miąższ pokrywający dużą pestkę. Owoce ważące około 2 kilogramów nie są wyjątkiem.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Czarną herbatę zaparzyć wrzącą wodą (100 °C) w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Jeśli przygotowujemy napar w dzbanku wsypać dodatkową łyżeczkę.
- Czas naparu 3-5 minut (naczynie powinno być przykryte), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

HISZPAŃSKA MANDARYNKA – czarna herbata

INDYJSKI OGRÓD - czarna herbata
