

MAGIA ELFÓW - zielona herbata
Czary i tajemnice, rytuały i tradycje. W każdym z nas jest trochę magii. Rozwiąż tajemnicę dobrego nastroju i znajdź swoją małą radość. Jesteśmy pewni, że soczysta Magia Elfów pokaże Ci do tego drogę. My mieszaliśmy składniki, tak aby przywołać wróżki, czarownice, panów lasów i elfy. Dodasz do tego zieloną herbatę, papaję i marchew ... i możesz zacząć magię.
Skład
Herbata zielona 77%, Kandyzowana papaja, Płatki marchwi, Aromat, Słonecznik, Kwiaty malwySmak i zapach herbaty
Sypana herbata Magia Elfów daje lekki, żółty napar o bardzo przyjemnym, świeżym zapachu. Smak odbija się w odświeżającej zielonej herbacie, słodkich odcieniach papai i wonnej wanilii.
Pochodzenie herbaty
Ludzie piją zieloną herbatę od ponad 5000 lat. Regularne i długie spożywanie zielonej herbaty wpływa zarówno na sprawność psychiczną, jak i fizyczną. To wszystkim wiadomo. Mniej jasne jest, jak skomplikowana i delikatna jest jej produkcja.
Zielone herbaty przygotowywane są z ręcznie zrywanych chińskich liści herbaty. Zbieraczy obowiązuje ścisły zakaz używania perfum, palenia tytoniu lub jedzenia aromatycznych produktów. Herbata bardzo łatwo wchłania otaczające ją zapachy. Dlatego herbata z każdego ogrodu jest inna - na jej aromat wpływa natura, która otacza krzaki.
Po zerwaniu liście są delikatnie wstrząsane. Powoduje to naturalne utlenianie enzymów. Zielone herbata są utleniane bardzo łagodnie, wkrótce ten proces kończy się gwałtownym ociepleniem.
Liście są zbierane ręcznie i mechanicznie, w zależności od dostępności sadzenia oraz różnych rodzajów herbaty. Następnie są przetwarzane przez walcowanie, składanie, siekanie itd. Dzięki parze i suszeniu liście zachowują swój charakterystyczny aromat i smak i nie tracą cennych przeciwutleniaczy. Na koniec trzeba herbatę wysuszyć, posortować i zapakować.
Papaja jest znana jako owoc, a nie jako roślina. Żółto-zielone jagody mogą ważyć do 10 kilogramów. W środku znajduje się słodki soczysty miąższ o kolorze pomarańczowym lub czerwonym z czarnymi nasionami. Papaja może być spożyta na świeżo lub przetworzona na kompoty, dżemy lub sałatki.
Kwiaty ślazu, które dodaliśmy do tej herbaty, wyróżniają się purpurowym, różowym kolorem. Sama roślina rośnie w krajach Morza Śródziemnego, ale można ją znaleźć także w Czechach, zwłaszcza wzdłuż dróg lub łąkach. W czerwcu - październiku kwitnie i jest zbierana przez zielarzy. Ponieważ zawiera substancje śluzowe, picie wywaru z tego kwiatu pomaga przy problemach z układem oddechowym.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą w temperaturze 80-90 °C około 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbryku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Okres parzenia 1-3 minuty (pod przykryciem), a następnie odcedzić.




















Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 4 kJ / 1kcal |
Tłuszcze: | 0.1 |
z tego nasycone: | 0.1 |
Sacharydy: | 0.2 |
z tego cukry: | 0.1 |
Białka: | 0.1 |
Sól: | 0.01 |
5. 4.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

WANILIOWA TRUSKAWKA - zielona herbata

ELIKSIR ŻYCIA WIECZNEGO - zielona herbata
