

MADAGASKAR – czarna herbata
Ciekawy Madagaskar był dla nas inspiracją do przygotowania sypanej herbaty o takiej samej nazwie. Swoimi kolorami upodabnia się do dzikiej natury, zapach przywołuje świeże stoki wysokich gór, w smaku odbija dalekie kraje i słońce.
Skład
Czarna herbata, Truskawki, Skórka pomarańcza, Kwiaty bławatka, AromatNapar i smak herbaty
Herbata Madagaskar daje piękny, ciemno bursztynowy napar. Zaraz po otwarciu woreczka zwrócą naszą uwagę nie tylko na kolory kombinowanych składników i strukturę, ale także na bogaty aromat owocowy z nutą cytrusową. W smaku odkryjemy bardzo przyjemną i mocną podstawę czarnej herbaty z typową cierpkością oraz harmonię truskawek i pomarańczy.
Polecamy wypróbować tę herbatę także w postaci ice tea.
Pochodzenie herbaty
Cejlońska czarna herbata zajmuje w rankingu światowej produkcji trzecie miejsce. Jest uprawiana na powierzchni około 180 tysięcy hektarów ziemi, przede wszystkim w środkowej i południowej części wyspy. Herbaty chińskie (Camellia sinensis) rosną na poziomie morza (do 600 m n.p.m.) a także na dużych wysokościach (nad 1200 m n.p.m.). Herbata cejlońska cechuje się pełnym, słodko miodowym albo korzennym smakiem o naturalnym aromacie cytrusowym. Zazwyczaj bywa używana do mieszanek herbacianych oraz do herbat w torebkach. Jest lubiana jako herbata do śniadania, szczególnie w Anglii i Rosji. Do Madagaskaru dodaliśmy duże kawałki skórki pomarańczy, truskawki oraz kwiaty bławatka. Wszystkie składniki pochodzą od sprawdzonych dostawców z terenu UE, którzy jakość proponowanych przez siebie wyrobów mogą potwierdzić wieloma certyfikatami. Owoce przechodzą przez liofilizację, a więc wysuszanie mrozem. W ten sposób uzyskuje się pięknie soczyste owoce, które wyglądają i smakują jak świeże. Dużą uwagę poświęcamy także aromatowi, którym od czasu do czasu wzbogacamy herbaty. Stosujemy wyłącznie aromaty naturalne, bez substancji syntetycznych, które często drażnią żołądek.
Zalety herbaty
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Czarną herbatę zalać wrzątkiem w proporcji 1 łyżeczka na 150 - 200 ml.
- Do herbaty przygotowywanej w dzbanku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas parzenia 3-5 minut (pod przykryciem), później odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

12. 6.
12. 6.
12. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

Czajniczek z sitkiem 900 ml - motyw orientalny

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM 900 ml - kwiatovy motyw

Czajniczek z sitkiem 900 ml - motyw kwiatowy II.
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

PACHNĄCY OGRÓD – czarna herbata

HISZPAŃSKA MANDARYNKA – czarna herbata
