

MACA YELLOW BIO - proszek
Z Peru do całego świata. Ujawniamy wam kolejny starożytny skarb wysokich And. Mityczna Maca w dawych czasach była świątecznym pokarmem przeznaczonym dla rodziny królewskiej, ale zdobywa coraz więcej zwolenników. Dlaczego? Ponieważ przyczynia się do harmonizacji, równowagi hormonalnej i płodności. Unikalny, słodkawy i lekko ostry proszek dodajcie do smoothie, soku lub jogurtu.
Skład
Maca 100%Napar i smak ziół
Kiedy z Macy przygotujecie napar będzie mieć bardzo jasny, żółtawy kolor, neutralny zapach i delikatny, lekko słodki i lekko pikantny smak.
Pochodzenie zioła
Południowoamerykańska Maca zyskała ogromny prestiż. Sama roślina jest dość niepozorna. Dorasta do 15 cm, ma wydłużone liście, które tworzą rozetę. Kwitnie białymi kwiatami, jej owoce to owalne strąki z nasionami.
Jednak najbardziej interesująca część znajduje się pod ziemią. Korzeń, wyglądem może przypominać buraki, może być stosowany do pieczenia w ogniu, gotowania, suszenia i przetwarzany na dżemy, do puddingów lub kaszy. We wszystkich przypadkach użycie Macy przyniesie unikalne korzyści zdrowotne.
Nazwy miejscowe obejmują pojęcia jako Ayak chi-Chira, Maino, peppr-grass nebo peru- vina ginseng. Dla peruwiańskich Indianin była "świętym pokarmem". Nazwa Maca można przetłumaczyć jako "dobre jedzenie, które pochodzi z wzgórz i wzmacnia." Poza tym, że Indianie Macę szanowali jako źródło energii, także używali jej do handlowania.
Maca (Lepidium meyenii) rośnie w nadmorskiej wysokości około 4000 metrów. O efektach spożywania jej korzenia interesują się nie tylko lokalni naukowcy, ale także NASA, która wykorzystała jej właściwości i znajduje się na liście żywności przeznaczonej dla astronautów.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Sposób przygotowania
Maca jest bardzo łagodnym proszkiem. Można go mieszać do napojów lub żywności. Jest zwykle stosowany w ilości 3-5 g na dzień. Nie należy przekraczać zalecanej ilości.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

HIBISKUS KWIAT - karkade

BUZDYGANEK LIŚCIE (Tribulus Terrestris) - zioło
