

LA CUMBRE VALLE DEL CAUCA BIO – czarna herbata
Rarytas pochodzący z rejonu, w którym nie spodziewalibyście się spotkać krzewów herbacianych. Kolumbia jest krajem bliskim miłośnikom kawy, jednak tutaj w doskonałej harmonii z wyjątkowo piękną przyrodą wyrósł czarny szmaragd, który będzie jedną z najjaśniejszych gwiazd w Waszej galerii herbat. Cudowna herbata o pełnym smaku w połączeniu z kuszącym aromatem z łatwością przeniesie Was do oazy spokoju.
Skład
100%Napar i smak herbaty
Napar zauroczy nas odcieniami bursztynu i miedzi. Aromat kryje w sobie delikatne muśnięcie kawy, natomiast w smaku główną rolę odgrywa miód. Black Emerald charakteryzuje się bardzo delikatnym zwieńczeniem, bez typowej dla czarnych herbat cierpkości.
Pochodzenie herbaty
Okolica miasteczka La Cumbre jest znana z cudownych krajobrazów przyrodniczych. Rzeka Bitaco leniwie przecina region Valle del Cauca i jest źródłem krystalicznie czystej wody dla tutejszej wyjątkowej plantacji herbaty. Właśnie w tym miejscu założyli plantację producenci ekskluzywnych herbat kolumbijskich posiadający certyfikat rolnictwa ekologicznego.
W sercu andyjskiego lasu deszczowego panują zaskakująco doskonałe warunki do uprawy herbaty. Świeże górskie powietrze, tropikalny klimat i nacisk kładziony na ochronę środowiska stoją za niezwykłą i wyjątkową czarną herbatą. Dzięki aromatycznym roślinom sadzonym z rozmysłem w bezpośrednim sąsiedztwie plantacji krzewów herbacianych udało się z Black Emerald wydobyć niepowtarzalny aromat.
Od 1950 roku w doskonałej symbiozie z otaczającą je przyrodą wzrastają najwyższej jakości listki herbaty w standardzie BIO, które są duże i mocne dzięki dużej wysokości nad poziomem morza dochodzącej do 2000 m. Po wysuszeniu zwijają się i pozwala im się całkowicie zoksydować. W rezultacie otrzymujemy przyjemny napar miodowy o pełnym smaku z nutami miodu, orzechów i owoców. Pomimo stosunkowo dużej zawartości kofeiny, ta czarna herbata jest delikatna, bez zwieńczającej cierpkości, dlatego mogą cieszyć się nią osoby, które normalnie łagodzą smak herbaty dodając do niej mleka.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
Sposób przygotowania
Herbatę zalewamy gotującą się wodą, w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml
Parząc herbatę w dzbanku wsypujemy 1 łyżeczkę dodatkowo.
Czas parzenia to 3-5 minut (filiżanka pod przykryciem) i przecedzamy.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CHINA YUNNAN PINE NEEDLE - czarna herbata

CEYLON FBOPFEXSP NEW VITHANAKANDE - czarna herbata
