

Kenia Embu County Green - herbata zielona
Jeśli wyobrażacie sobie Kenię tylko jako krainę lwów i żyraf, to szybko dodajcie do niej herbatę. Po prostu spróbujcie Kenia Embu County Green a nigdy tego nie zapomninicie. Kenijska zielona herbata z plantacji otoczonej lasem deszczowym zaoferuje Wam filiżankę świeżej i przyjemnie gorzkiej herbaty, odpowiedniej na początek dnia i relaksu po południu.
Skład
Zielona herbata Kenia Hrabstwo Embu 100%Napar i smak herbaty
Kenia Embu County Green to klasyczna zielona herbata o świeżym i lekko cierpkim smaku. Napar ma jasny żółto-zielony kolor i przyjemny trawiasty aromat. Ta herbata orzeźwi Was zawsze, gdy będziecie tego potrzebować.
Pochodzenie herbaty
Herbata, obok turystyki, kawy i kwiatów, jest główną rośliną uprawną i głównym źródłem dochodów dewizowych w Kenii. Miejscowi rolnicy produkują na zamówienie głównych klientów herbaty białe, żółte, czarne i oczywiście zielone.
Chińskie drzewa herbaciane (Camellia sinensis) zostały po raz pierwszy zasadzone w Kenii w 1903 r., a 21 lat później zostały wykorzystane komercyjnie. Jakością herbaty i jej sprzedażą zarządza Kenya Tea Development Agency, która zrzesza ponad pół miliona rolników i blisko 70 zakładów przetwórczych. Większość kenijskiej herbaty produkowana jest tzw. metodą CTC (Crush, Tear, Curl), w której liście są miażdżone, skubane i zwijane. Produkt ten ma jednorodny, mocny smak i jest stosowany jako baza do mieszanek herbacianych i herbat śniadaniowych.
Wysokiej jakości herbaty kenijskie, do których należy Kenia Embu County Green, produkowane są tradycyjnymi metodami. Liście i pąki są zrywane ręcznie, pozostawiane do zwiędnięcia i wystawiane na działanie wysokich temperatur przez krótkie, powtarzające się okresy. Powstała w ten sposób zielona herbata jest następnie powoli suszona, sortowana i pakowana. Z 4 kg wyskubanych liści i pączków powstaje maksymalnie 1 kg herbaty.
Plantacje herbaty radzą sobie bardzo dobrze w Kenii. Gleby wulkaniczne są bogate w minerały, opady są dość regularne przez cały rok, a pagórkowaty krajobraz zapewnia przyjemną temperaturę dla krzewów. Korzystne są również długie słoneczne dni i tropikalny klimat.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą w temperaturze 70 - 80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do herbaty w imbryku dodaj o 1 łyżeczkę więcej.
- Parzenie przez 2-3 minuty (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CHINA GUNPOWDER - zielona herbata

JAPOŃSKA SENCHA MAKOTO - zielona herbata
