

CHINA CHUN MEE - zielona herbata
Chińczycy nazwali ją szlachetne brwi i piją ją codziennie. O pysznej, lekko słodkiej herbacie, która pobudza i otwiera umysł wkrótce usłyszano w Europie. Tradycyjna chińska zielona herbata w ten sposób dołączyła do popularnych orzeźwiających napojów na kontynencie. Podobno pachnie lasem i ziemią po burzy. Przy powolnej degustacji poczujesz słodkie nuty śliwek.
Skład
Herbata zielona China Chun Mee 100%Napar i smak herbaty
China Chun Mee ma wspaniały żółty napar. Smakuje lekko słodko, lekko cierpko. Możemy wyróżnić świeże zioła. Wielu miłośników herbaty rozpozna czar słodkich żółtych śliwek. W każdym razie, chodzi o pełny nieprzerwany smak, który jest łatwy do polubienia.
Herbata jest odpowiednia do picia w ciągu dnia. Jest to także doskonały wybór dla przygotowania w postaci ice tea - mrożonej herbaty.
Pochodzenie herbaty
Ta tradycyjna chińska zielona herbata charakteryzuje się nie tylko pysznym smakiem i owocowy aromatem, ale także wyglądem. Liście herbaty Chiny Chun Mee (znany również jako Zhen Mei i Mel Chun) są składane do małych łuków przypominające brwi. Podobno chodzi o brwi chińskich piękności lub porcelanowej lalki. Camellia sinensis, z której zostały zebrane rośnie w prowincji Jiangxi . Jest to miejsce z subtropikalną temperaturą i dużą wilgotnością powietrza. Herbaty z Jiangxi są bujne zielone, bardzo pachnące i często, choć nie fermentowane, osiągają siłę czarnej herbaty.
Zbiór odbywa się w wczesnych godzinach porannych jeszcze nim opadnie rosa, która mogłaby spowodować nawilżenie liści i niepożądany wzrost temperatury. Po zebraniu następuje więdnięcie liści i ręcznie formowane do kształtu małej brwi. Wszystko odbywa się w ściśle określonych warunkach - temperatura musi być stabilna, zwinne ręce pracowników precyzyjne i skoordynowane. Ukończona herbata podróżuje do ponownego suszenia i sortowania.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Zieloną herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Herbatę w imbryku - dodać 1 łyżeczkę extra.
- Czas ekstrakcji 2-3 minuty (przykryty kubek), a następnie odcedzić

























Potrzebujesz porady?

25. 5.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK ŻELIWNY Z SITKIEM

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CHINA SENCHA - zielona herbata

PI LO CHUN - zielona herbata
