

JAPAN TAMARYOKUCHA - zielona herbata
Delikatna japońska specjalność, którą dostarczamy, zachwyci cię natychmiast po rozpakowaniu torebki. Drobne listki przesypią się na twoją dłoń i odurzą cię cytrusowym zapachem i aksamitną słodyczą.
Skład
Zielona herbata JAPAN TAMARYOKUCHA 100%Napar i smak herbaty
Złoto żółty napar, ma bardzo przyjemny smak i miły zapach. Tamaryokucha zadomowi się na długo w twej kolekcji herbat. Jej smak jest naprawdę warty uwagi. Znajdziesz w niej cytrusy, trawę, jagody i nietypowo długi migdałowy posmak. Na podniebieniu pozostaje dokładnie do chwili, gdy sobie pozwolisz sobie na kolejny łyk.
Pochodzenie herbaty
Region lub, jeśli wolisz, prefektura Shizuoka, leży na wybrzeżu Oceanu Spokojnego, na wyspie Honsiu. Na zachodzie sięga w głąb Alp Japońskich, na północy graniczy ze świętą górą Fuji. Aż 11 procent powierzchni Shizuoka zajmują naturalne parki. Obszar ten co 100-150 lat nawiedzają silne trzęsienia ziemi.
Lata mają średnią temperaturę 27 ° C, w okresie zimowym są najniższe temperatury 7 ° C, Shizuoka znana jest przede wszystkim z kulturowego bogactwa i handlu herbatą. Góra Fuji pojawia się w wielu dziełach sztuki, ponieważ jest związana z życiem japońskiej osoby - Tokugawa lejasu, który prezentuje jedność kraju.
Rośliny herbaty rosną w regionie na niemal na każdym kroku. Spotkamy je przy drodze, domach i oczywiście na ogromnych plantacjach. Shizuoka produkuje pełnych 50 procent japońskiej herbaty. Mówi się, że to około 46 ton głównie zielonej, wysokiej jakości herbaty typu Sencha.
Tamaryokucha, która jest również znana jako Güricha w przekładzie znaczy zwiniętą zieloną herbatę. Guri-cha, inaczej zwana „Curly herbata” (Guri to nazwa japońskiego klasycznego dekoracyjnego wzroru wełny). Liście herbaty są zbierane w kwietniu. Wkrótce po naskubaniu, zielone liście są poddane krótkiemu, ale intensywnemu działaniu gorącej pary. Utlenianie jest zatem zatrzymane, zachowany jest zielony kolor i najbardziej wartościowe substancje. Następnie liście zwijane są do małych „loczków“ i suszone. Na koniec herbata jest sortowana i pakowana.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka do 150-200 ml.
- Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę extra.
- Czas ekstrakcji trwa trzy minuty (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

JAPAN KUKICHA - zielona herbata

JAPAN BANCHA PREMIUM- zielona herbata
