

JAPAN SENCHA SATSUMA BIO - zielona herbata
Herbata, która nagradza kubki smakowe niezwykłą słodyczą połączoną ze słynnym umami. Taka właśnie jest japońska Sencha Satsuma, która uprawiana jest w harmonii z naturą bez interwencji chemii. Czarujący kwiatowy zapach idzie w parze z orzeźwiającym smakiem, który zachęci Was do nowego dnia. Pozwólcie sobie na chwilę dla siebie i cieszcie się perfekcją ukrytą w każdej filiżance tej specjalności herbacianej z krainy wschodzącego słońca.
Skład
Zielona herbata Japan Sencha Satsuma BIO 100%Napar i smak herbaty
Napar o jasnożółtej barwie niesie ze sobą zaskakującą słodycz i miękkość, którą na końcu wieńczy umami.
Pochodzenie herbaty
Na próżno szukalibyście dziś na mapie prowincji Satsuma, która była znana głównie z przepięknej ceramiki, w tym z serwisów do herbaty. Jednak pod koniec XIX wieku wraz z okolicznymi regionami utworzył obecną prowincję Kagoshima na wyspie Kyushu.
Miejscowe ogrody herbaciane słyną na całym świecie z najwyższej jakości zielonych herbat. A sencha jest jedną z najpopularniejszych. Dla wielu Japończyków picie jej to regularny rytuał, który uprzyjemnia pracowity dzień. I nie musi to być tylko dzbanuszek z gorącym napojem, sencha świetnie smakuje nawet jako lodowe orzeźwienie w upalne lato.
W Japonii Sencha Satsuma BIO starannie wyselekcjonowane są najwyższej jakości młode liście, które charakteryzują się świeżością i mocnym aromatem. Podczas pierwszych zbiorów na przełomie kwietnia i maja liście zbierane są ręcznie, a następnie parzone. Następnie jest ręcznie skręcany ponownie w zwykłe igły o ciemnozielonym kolorze. Ekologiczna uprawa krzewów herbacianych z pewnością przyczynia się do doskonałego wyniku, które w ten sposób muszą pozyskiwać niezbędne substancje z gleby bogatej w składniki odżywcze, co sprawia, że ich charakterystyczne właściwości są wyjątkowe.
Przygotowując japońską Sencha Satsuma, możesz spodziewać się wyśmienitego połączenia czarującego aromatu, słodyczy i przypływu energii. Jednak w pierwszym naparze wszyscy wielbiciele zielonej herbaty ucieszą się również ze słynnego umami, słynnego piątego smaku, dzięki któremu doznania z filiżanki zostaną przeniesione na zupełnie inny poziom.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
1.Zieloną herbatę zalewamy wodą o temperaturze 70-80 ° C w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml
2. Do przygotowania hebraty w imbirku dodajemy 1 łyżeczkę więcej.
3. Czas ekstrakcji wynosi 2-3 minuty (przykryty kubek), a następnie przecedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zielona herbata

JAPAN SENCHA SHIZUOKA BIO – zielona herbata
