

JAPAN SENCHA MIYAZAKI PREMIUM - zielona herbata
Prawdziwa rzadkość z prefektury Miyazaki. Ta sencha klasy premium ma wszystko, co powinna mieć herbata tego typu. Żartobliwie pobudza umysł i zalewa organizm falą energii. Jednocześnie jednak swoim niepowtarzalnym wyglądem, sposobem przetwarzania i wyjątkowym słodkim smakiem z charakterystycznym umami przygotuje miłośników japońskich herbat zielonych na niespotykane doznania, którym po prostu nie sposób się oprzeć.
Skład
Japonia Sencha Miyazaki Premium 100%Napar i smak herbaty
Napar z mieniącego się złotożółtego koloru przeplatanego zielonkawymi refleksami. Bogaty i długotrwały smak łączący słodycz dojrzałych owoców z piątym smakiem umami bez znaczących tanin.
Pochodzenie herbaty
Prefektura Miyazaki na wyspie Kyushu to region parków narodowych. Piękna, czysta przyroda i świeże morskie powietrze sprawiają, że tutejsze ogrody herbaciane stwarzają idealne warunki do tworzenia najwyższej jakości herbat zielonych. Najpopularniejszą z nich jest zdecydowanie sencha, która dzięki swojej lekkości i przyjemnemu smakowi zapewnia większości Japończyków codzienną chwilę wytchnienia od miejskiego zgiełku.
Japońska Sencha Miyazaki Premium jest wyjątkowa pod wieloma względami. Same liście, pochodzące z odmiany Yabukita, zbiera się od trzeciego do piątego dnia po pierwszych wiosennych zbiorach. Następnie dwukrotnie zostają sparzone, co nieznacznie zaburza ich strukturę. To da im niepowtarzalny smak bez utraty świeżości i bogatego odcienia.
Sencha premium od Miyazaki może zachwycać po rozpakowaniu. Na pierwszy rzut oka zwraca uwagę piękny szmaragdowy kolor delikatnie falujących błyszczących igiełek z liści herbaty. Po powąchaniu można poczuć idealną harmonię morza i kwiatów. Sencha zachowuje swój bogaty i intensywny zapach nawet po zalaniu. Dodaje się do niej wyważony i delikatny smak bez cienia cierpkości. Głównym składnikiem jest połączenie tonów owoców i kwiatów, które przesycone jest słodyczą i daje długotrwałe zakończenie. Jednak w pierwszym naparze można spodziewać się głównie umami. Nazwa tego tak zwanego piątego smaku po japońsku oznacza „delikatny” i pod tym względem można się tylko zgodzić z tłumaczeniem.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
1. Japan Senchu Miyazaki nasypać w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml wody. Do przygotowania hebrbaty w dzbanuszku dodać 1 łyżeczkę więcej.
2. Zalać Japan Senchu Miyazaki wodą o temperaturze 70 ° C. Zalanie wodą o wyższej temperaturze może spowodować pogorszenie smaku i zapachu herbaty.
3.Czas ekstrakcji 2-3 minuty (przykryty kubek), następnie przecedzić.
4. Japan Senchu Miyazaki można zaparzać 3 razy.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

JAPOŃSKA SENCHA MAKOTO - zielona herbata

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zielona herbata
