

Japan Sencha Makato - zielona herbata
W Japonii po prostu wiedzą co jest dobre. Zdrowa żywność, miłość do przyrody, uprzejmość i porządek. Japończycy mają szczególny związek z tradycją, są ostrożni i bardzo uprzejmi. Z taką samą pokorą już tysiące lat przystępują do uprawy herbat. Renomowane ogrody japońskiej herbaty dają światu niezapomniany smak i aromat. Przywieźliśmy je, by wspólnie podzielić się z wami tym pięknem. Daj się skusić ...
Skład
Zielona herbata Japan Sencha Makato 100%Nalew i smak herbaty
Japan Sencha Makato jest delikatesem. W wysokiej jakości zielonej herbacie główną rolę odgrywa piękny trawiasty smak słodyczy z kwiatów i silny trawiasty posmak. Cierpkość jest lekka. Wlew pozostawia uczucie bardzo świeżego smaku z nutą pachnących kwiatów. Napar ma zielonkawy kolor.
Zielona herbata jest idealna do tworzenia mrożonego napoju. Spróbuj letnią herbatę wlać do szklanki wypełnionej do 2/3 kostkami lodu. Otrzymasz cudownie orzeźwiający napój.
Pochodzenie herbaty
Co napisać o herbacie, która znajduje się w każdym japońskim gospodarstwie domowym a jej popularność na całym świecie rośnie? Sencha to zielona skarb - zbierane są z krzewów herbaty Camellia sinensis. Japońscy ogrodnicy i plantatorzy sadzą krzewy na zboczach i w dolinach. Podług strony wzrostu, wysokości nadmorskiej, opadów i temperatur rocznych herbaty różnią się od siebie. Ważny jest zatem także sposób zbierania i przetwarzania liści herbaty.
Japan Sencha Makato pochodzi z regionu Shizuoka, wyjątkowo bogatego z pięknymi krajobrazami i dziedzictwem historycznym i kulturowym. Na północy ogranicza go Mount Fuji, na południu Pacyfik. Łagodny klimat jest idealny do uprawy tej herbaty o wyjątkowych właściwościach. Dlatego też jej produkcji podano maksymalną uwagę. Zbiory to domena miejscowych kobiet. Wcześnie rano wyruszają na plantacje. Zbierają pierwsze dwa liście na każdym pędzie, ponieważ są one najlepsze w smaku i najbogatsze w cenne substancje. Nie później niż w ciągu 10-20 godzin po zbiorach, liście muszą być rozłożone i poddane więdnięciu. Później następuje specjalność herbat typu Sencha, - krótkie, 20 minut parzenie, które zatrzymuje utlenianie i pozwala zachować herbacie piękny kolor szmaragdowy oraz naturalny smak i aromat. Następnym krokiem jest zwijanie liści do drobnych igieł, suszenie i sortowanie według jakości.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Zieloną herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w proporcji 1 łyżeczka wody na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę na więcej.
- Czas ekstrakcji wynosi 2-3 minuty (przykryty kubek) a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

25. 5.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

JAPAN BANCHA PREMIUM- zielona herbata

JAPAN BIO SENCHA - zielona herbata
