

JAPAN SENCHA JEIDO WITH MATCHA - zielona herbata
W sumie unikalna herbata! Liście wysokiej jakości japońskiej Sencha Jeido są posypane pierwszorzędnej jakości Matcha, najrzadszym sortem herbaty do przygotowania tradycyjnego rytualu popularnego napoju. Podaruj sobie trochę herbaty zprzyjającej podejmowania dobrych decyzji. JEIDO Japan Sencha z Matcha łączy dobre z dobroczynnym.
Skład
Zielona herbata Japan SENCHA JEIDO, Zielona herbata Japan MATCHA 2%Napar i smak herbaty
Herbata Japan Sencha Jeido z Matcha przyciąga prostym wyglądem. Po wlaniu, woda zmienia się do pięknie barwionego zielonego koloru, który jest typowym dla Matcha. Filiżanka tej herbaty zwraca naszą uwagę świeżym, naturalnie trawiastym aromatem. Nasze podniebienie jest zaspokojone przyjemną słodyczą i łagodnym ściągającym działaniem.
Pochodzenie herbaty
Obie herbaty, które się tak wspaniale uzupełniają, pochodzą z Japonii. Rosły one w prowincji Shizuoka, słynnej z produkcji zielonej herbaty na całym świecie. Plantacje na południowym wybrzeżu Honsiu są pod wpływem wilgotnego klimatu subtropikalnego, ale wyjątkiem tutaj nie są też zimy bogate w śnieg. Uprawa roślin chińskiej herbaty (Camellia sinensis) w tej prowincji ma długą historię. Sięga 1241 roku, kiedy do ojczyzny wrócił z Chin Shoichi Kukushi mnich i przyniósł nasiona roślin herbaty. Ogrody herbaciane są teraz rozłożone u stóp świętej góry Fuji i herbata należy w prowincji Shizuoka do skarbów narodowych.
Sencha Jeido jest doskonałym sortem Senchi ze starannie przetworzonymi liśćmi. Cienkie zielone igły poprzedza parzenie gorącym powietrzem. Tak zatrzymany jest naturalny proces enzymów utleniających. Następnie liście herbaty są miażdżone, suszone i klasyfikowane według jakości. W drugiej fazie produkcyjnej Jeido Sencha jest posypana wysokiej jakości Matcha. Są to najlepsze liście herbaty, które są przetwarzane parzeniem, suszeniem i rozdrabnianiem. Ostatnim krokiem w produkcji Matcha jest powolne rozdrabianie na miał kamieniami granitowymi. Jest to proces bardzo delikatny i długi. Bardzo drobny proszek, Matcha, stosowany jest w rytuału klasycznej japońskiej herbaty.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
-
Herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
-
Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
-
Czas ekstrakcji wynosi 3 minuty (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

29. 9.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAMBUSOWA ŁYŻECZKA DO HERBATY MATCHA - CHASHAKU

MIOTEŁKA DO HERBATY MATCHA - CHASEN

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK ŻELIWNY Z SITKIEM

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

JAPAN BANCHA PREMIUM- zielona herbata

JAPAN BIO SENCHA - zielona herbata
