

JADE EYES GREEN JASMÍN - zielona herbata
Tak wiele jaśminu! Chińska herbata jaśminowa słusznie należy do jednych z najbardziej popularnych przysmaków. Lubią ją światowi degustatorzy i okazyjni konsumenci. Zapach i smak jaśminu rozwiewa wszystkie smutki i utrzymuje się jeszcze długo po wypiciu filiżanki.
Skład
Zielona herbata JADE EYES GREEN 100%, Naturalny aromatNapar i smak herbaty
Napar tej słynnej specjalności ma lekko żółtozłoty kolor. Smak, oczywiście zależny jest od obecności jaśminu, który znakomicie oddaje naturalną słodycz i orzeźwiającą cierpkość zielonej herbaty.
Jeśli lubisz ice tea, to herbata Jade Eyes Green Jaśmin jest dla ciebie idealnym wyborem. Napełnij wysoką szklankę do 2/3 kostkami lodu i wlej gorący napój. Jaśmin i zielona herbata pobudzi, wprawi w dobry nastrój. W środku lata jest prawdziwym orzeźwieniem!
Pochodzenie herbaty
Już swym kształtem i silnym zapachem jaśminu herbata Jade Eyes Green daje świadectwo o złożonym przetwarzaniu i długiej tradycji. Herbaty aromatyzowane pochodzą właśnie z Chin. Do aromatycznych liści herbaty, które bardzo dobrze wchłaniają zapach najczęściej wykorzystywane są jaśmin, lotos, hibiskus, chryzantemy lub pomarańcza. Najbardziej popularna i naturalna procedura obejmuje zmieszanie częściowo przetworzonej zielonej herbaty z pąkami aromatycznych roślin. Po odczekaniu kilku godzin (jaśmin na noc) w ciepłym pomieszczeniu, kwiaty się rozwiną i przekażą swój smak herbacie. Metoda ta stosowana jest już tylko w Chinach, lokalne aromatyzowane herbaty są zaliczane do czołówki. Druga opcja to dodawanie aromatu za pomocą naturalnych lub syntetycznych esencji. Zazwyczaj wykorzystywany jest na przykład u Earl Gray. Indyjskie herbaty są często aromatyzowane przyprawami.
Prowincja Fujian dzięki produkcji zielonych herbat znana jest na całym świecie. Chociaż większość jej powierzchni zajmują góry, częste opady deszczu i wysoka wilgotność chińskim krzewom herbacianym bardzo sprzyja. Ogrody herbaty znajdują się na zboczach, często w trudno dostępnych terenach. Zielona herbata zbierana jest we wczesnych godzinach porannych przez kobiety i dziewczęta. W celu zatrzymania naturalnego utleniania enzymów, herbata wygrzewana jest suchym ciepłem. Potem starannie ręcznie jest formowana do kształtu "smoczych oczu" i suszona.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka 150-200 ml.
- Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę nawięcej.
- Okres ekstrakcji 2-3 minuty (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

Dla dodania energii - czarna herbata

ŻURAWINOWO-KAKTUSOWA – zielona herbata
