

GUNPOWDER CYTRYNOWY - zielona herbata
Nasze herbaty mieszamy bez kompromisu. Jeśli chcemy zachować naturalne silne tony zielonej herbaty, jej wspaniały aromat i lśniący napar, nie liczymy ilości składników. Wystarczy tylko jeden. Cytrynowy huragan potrafi dotrzymać kroku ziemistemu Gunpowderowi. Rezultatem tego jest smakowo wyważona herbata, która rano doda Ci energii, a wieczorem odpowiednio uspokoi.
Skład
Zielona herbata China Gunpowder 90%, Skórka cytryny 5%, Naturalny aromat, Cytrynowa trawaNapar i smak herbaty
Napar cytrynowego Gunpowderu ma ciemożółty kolor i wyraźny naturalny smak z przydymionym posmakiem. Niektórzy wyczuwają także lekkie ślady miodu, inni miedziane tony. Bardzo mocno wpływa na tę herbatę dodatek cytryny, trawy cytrynowej i aromatu naturalnego. Te składniki świetnie zamykają całość i stanowią o końcowym smaku.
Gunpowder cytrynowy wspaniale nadaje się do przygotowania ice tea. Wlejcie ciepłą herbatę do szklanki wypełnionej z 2/3 lodem. Powstanie tak wyjątkowo orzeźwiający napój!
Pochodzenie herbaty
Gunpowder to rodzaj zielonej herbaty produkowanej tradycyjnie w chińskiej prowincji Zhejiang. Kiedyś listki o kształcie małych pereł były zwijane ręcznie, dziś jest to już zadanie maszyn. Wcześniej jednak należy zasadzić krzewy herbaciane i dbać o nie według zasad organicznego rolnictwa. Zbiór listków herbacianych jest zazwyczaj zadaniem kobiet, czasem i dzieci. Z pomocą kciuka i palca wskazującego urywają jeden listek za drugim i wypełniają nimi bambusowe kosze. W ciągu kilku godzin muszą dostarczyć je do dalszej obróbki. Liście są podsuszane, prażone, zwijane i suszone. Kuleczki herbaty przypominające proch strzelniczy są następnie segregowane. Panuje ogólna zasada – im drobniejszy Gunpowder tym lepsza jakość.
Pozostałe składniki pochodzą od sprawdzonych dostawców z UE, którzy bardzo dbają o ich dojrzałość i pochodzenie. Do konserwacji używają oni złożonej technologii liofilizacji. W ciągu tego procesu składniki są najpierw bardzo szybko zamrażane, a następnie suszone pod niskim ciśnieniem. W rezultacie zachowane są zdrowe substancje, a także właściwości sensoryczne. Po zalaniu naszych herbat zobaczysz w nich owoce, które wyglądają, smakują i pachną jak świeże.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Zieloną herbatę zalać wodą o temperaturze 70-80 °C (około 2 minuty po przegotowaniu wody) w proporcji 1 łyżeczka na 150 - 200 ml.
- Do herbaty przygotowywanej w dzbanku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas parzenia 2-3 minuty (pod przykryciem), później odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 2 kJ / 0.4 kcal |
Tłuszcze: | 0 g |
z tego nasycone: | 0 g |
Sacharydy: | <0,5 g |
z tego cukry: | <0,5 g |
Białka: | 0 g |
Sól: | 0 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

EARL GREY LEMON – czarna herbata

ŻURAWINOWO-KAKTUSOWA – zielona herbata
