

Gruzińska czerwona herbata Gaba Qvevri
Herbata ta jest wynikiem połączenia tradycyjnego gruzińskiego naczynia do wina Qvevri i nowoczesnej technologii fermentacji Gaba. Ich wzajemne oddziaływanie tworzy napój o bogatym charakterze, aromacie i smaku. Witamy w malowniczym regionie Guria. Odkryjcie jego wybrzeże i góry, architekturę i ludzi. W jednej filiżance czerwonej herbaty Gaba Qvevri odkryjecie całą Gruzję.
Skład
Czerwona herbata Gaba Qvevri 100%NAPAR I SMAK HERBATY
Gruzińska czerwona herbata Gaba Qvevri po zalaniu gorącą wodą uwalnia jasnobursztynowy kolor naparu, wizualny zwiastun niezwykłych doznań. Smak tej herbaty jest złożony, z subtelnymi niuansami, które stopniowo ujawniają się i pozostawiają przyjemny ślad na podniebieniu.
POCHODZENIE HERBATY
Region Guria to miejsce, w którym tradycja łączy się z bogactwem naturalnym. Znajduje się w zachodniej części Gruzji i dosłownie łączy Równinę Kolchidy z Morzem Czarnym. Guria słynie z unikalnego połączenia nadmorskich i górskich krajobrazów, tworząc idealne warunki do wypoczynku, pieszych wędrówek i odkrywania obszarów o leczniczym klimacie.
Oprócz tego, że jest ojczyzną czerwonej herbaty Gaba Qvevri, jest także domem dla gościnnych Gurów, którzy z przyjemnością oprowadzą Was po swoim kraju. Lokalne domy Oda, z długimi drewnianymi balkonami wzniesionymi nad ziemią na palach z ciosanego kamienia, odzwierciedlają unikalny styl i tradycję regionu.
Tak jak wyjątkowy jest lokalny krajobraz i jego mieszkańcy, tak wyjątkowy jest sposób produkcji czerwonej herbaty Gaba Qvevri. Cały proces rozpoczyna się od starannej selekcji świeżych liści, które po przybyciu do fabryki poddawane są procesowi więdnięcia. Trwa to około 10 godzin. Następnie herbata jest gotowa do zwijania i jest zwijana tylko raz, aby liście były jak najbardziej miękkie.
Następuje kluczowy etap: liście są przenoszone do tradycyjnych glinianych naczyń Qvevri, gdzie przez kilka dni rozpoczyna się beztlenowy proces fermentacji. W ten sposób produkowane są specjalne herbaty znane jako Gaba. To właśnie tutaj herbata zyskuje swój unikalny charakter. Po fermentacji trafia ona do suszarek obrotowych, gdzie powstaje ostateczny aromat herbaty. Cały proces kończy się ostatecznym suszeniem, aby zapewnić optymalną konsystencję i smak.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
Zalać czerwoną herbatę wodą o temperaturze 95°C w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml.
Aby zaparzyć herbatę w czajniczku, dodać 1 łyżeczkę.
Parzyć przez 4 minuty (filiżanka pod przykryciem), a następnie przecedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ASSAM TGFOP1 SECOND FLUSH MONIPUR - czarna herbata

DARJEELING EARL GREY – czarna herbata
