

GOLDEN MONKEY (ZŁOTA MAŁPA) - czarna herbata
Pomimo że Chiny od niedawna produkują czarną herbatę, już odnoszą sukcesy, Właśnie na Złotą Małpę miłośnicy herbaty na całym świecie czekali. To najlepsze liście, przetwarzane ręcznie i z niezwykłą czułością. Smakuje jak słodki miód, końcowo jak czekolada, bez goryczki i ostrych nutek. Zdecydowanie należy spróbować. Jest to kolejne potwierdzenie powiedzenia, że najlepsze herbaty rosną w chińskiej prowincji Fujian.
Skład
Czarna herbata Golden Monkey 100%Napar i smak herbaty
Smak tej wyjątkowej herbaty jest opisany jako bogaty, słodki jak miód ze śladami gorzkiej czekolady i przypraw. Potwierdzamy, że herbata Złota Małpa nie jest gorzka, a na podniebieniu pozostawia odświeżający łagodny dotyk. Napar ma ciemną barwę bursztynu i bardzo przyjemny słodki zapach.
Pochodzenie herbaty
Herbata Złota małpa, znana również jako Panyong lub Wang Jin Hou jest unikalna i najwyższej jakości. Liście, bogate w złote puszyste tipsy, są równomiernie zwinięte. Wyglądają jak łapki małpy, legendarnego i bardzo popularnego chińskiego zwierzęcia. Złotą Małpę produkuje prowincja na południowo-wschodnim wybrzeżu Chin z wieloma ogrodami herbacianymi. Fujian ma subtropikalny klimat z łagodnymi zimami. Temperatury różnią się w zależności od wysokości. Obszar ten jest znany z wysokiej liczby opadów i letnich tajfunów pochodzących z Pacyfiku.
Ogrody herbaty w górach prowincji Fujian słyną z szczególnie jakościowej zielonej herbaty, ale w ostatnich latach produkowana tam czarna herbata staje się coraz bardziej popularna. Jej sława rośnie, nie tylko ze względu na doskonałe właściwości miejscowych krzewów herbacianych, ale przede wszystkim dla rygorystycznego sposobu uprawy, zbioru i przetwarzania. Liście (wiosną), są ręcznie wyrywane i szybko przetransportowane do gospodarstw. Zbierany jest pączek z pierwszym liściem. Fermentacja, przez którą przechodzą, jest silna, więc dobrze przechowywana herbata zachowuje smak i zapach przez parę miesięcy.
O tym, jak ta herbata jest ceniona świadczy drugie miejsce na World Tea Championship, które zdobyła w 2009 roku. Ma wysoką zawartość puszystych złotych tipsów (końcówki wierzchołków).
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Czarną herbatę zalać wrzącą wodą (100 °C) w stosunku 1 łyżeczka 150-200 ml.
- Do herbaty w czajniku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji 3-5 minut (z przykryciem), a następnie odcedzić materiał.

























Potrzebujesz porady?

13. 6.
13. 6.
13. 6.
11. 9.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

GOLDEN DRAGON - czarna herbata

YUNNAN BLACK PREMIUM - czarna herbata
