

GOLDEN DRAGON - czarna herbata
Dobry towar sam się pochwali, więc my będziemy bardzo zwięźli w słowach. Golden Dragon to wyjątkowa herbata z dużym udziałem złotych tipsów, pikantnym smakiem i wspaniałym aromatem. Jest prawdziwą królową wśród czarnej herbaty. Jest ona wykonana ręcznie w południowych Chinach. Przywozimy ją świeżą i pełną zdrowych substancji. Tak, aby nasi klienci byli zawsze zadowoleni.
Skład
Czarna herbata Golden Dragon 100%Napar i smak herbaty
Łagodnie pikantny smak i świeżość. Są to podstawowe cechy całych, złotawych liści zwiniętych w charakterystyczne rurki, które po zaparzeniu unoszą się w naparze. Uroku, ale również delikatności dodają jej złote tipsy. Smak czarnej herbaty Golden dragon łatwo rozpoznać wśród innych herbat.
Pochodzenie herbaty
Ogrody herbaty w prowincji Guangxi produkują przede wszystkim jaśminowe herbaty i Pu-erh, a czarna herbata jest jedną ze specjalnych, na której koncentrują się tylko wybrani plantatorzy. Autonomiczny region położony w południowej części Chin, na granicy z Wietnamem jest górzysty, spowity chmurami i płodny. Krzewom Chińskiego krzewu herbacianego (Camellia sinensis) ten teren bardzo sprzyja. Sezon dla herbaty rozpoczyna w połowie marca, a kończy w listopadzie. Lokalne herbaciane liście mają charakterystyczny przyjemny zapach. Herbaty tutaj są uprawiane metodami ekologicznymi oraz spełniają najsurowsze europejskie normy zdrowotne.
Golden Dragon zbierane i przetwarzane są ręcznie, co odbija się w ich jakości i wyglądzie. Liście zwinięte w charakterystyczne rurki, po zaparzeniu rozwijają się i uwalniają wyśmienity aromat, a dodatek złotych tipsów dodaje lekko owocowy posmak. Wielka ilość charakterystycznych żółtozłotych tipsów w herbacie świadczy o jej niezwykłej jakości. Tipsy to najmłodsze i najbardziej cenne pędy herbaty poszukiwane zarówno dla pysznego smaku i aromatu, ale także dla mnóstwa substancji prozdrowotnych. Duży nacisk w produkcji Golden Dragon jest oczywiście kładziony na proces fermentacji i suszenia. Od nich zależy, jak dobry będzie produkt końcowy. Wszystko odbywa się pod nadzorem głównego zarządcy plantacji, który jest odpowiedzialny za przetwarzanie upraw.
Ta wyjątkowa czarna herbata jest eksportowana tylko w ograniczonych ilościach. Swoim prawdziwie oryginalnym smakiem przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi jakości. Gotować można z niej aż trzy napary. Pierwszy napar - zalecamy parzenie tylko przez 2-3 minuty, a następny napar - o 2 minuty dłużej.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Czarną herbatę zaparzyć wrzącą wodą (100 °C) w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Jeśli przygotowujemy napar w dzbanku trzeba wsypać dodatkową łyżeczkę na dzbanek.
- Czas naparu 3-5 minut (naczynie powinno być przykryte), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

23. 6.
23. 6.
22. 6.
22. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK ŻELIWNY Z SITKIEM

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

GOLDEN MONKEY (ZŁOTA MAŁPA) - czarna herbata

GOLD SCREW - czarna herbata
