

DELIKATNA CZEREŚNIA - biała herbata
Miękki owoc składający się z słodkiego miąższu i pestki, czerwony, kulisty, z długą stopką . Ze względu na wysoką zawartość wody jest bardzo soczysty. Cukry owocowe, witaminy i minerały sprawiają, że jest ulubionym smakołykiem. Czy to kuszące? Prawie każdy lubi czereśnie i w połączeniu z białą herbatą z chińskich gór powstanie prawdziwy królewski rarytas..
Skład
Herbata biała Pai Mu Tan 85%, Pąki róży 8%, Naturalny aromat, Kawałki czereśni 3%Napar i smak herbaty
Łagodny jest kolor tej herbaty, łagodny jest smak i aromat, a czereśnie wyglądają bardzo świeżo i atrakcyjnie. Miękkość białej herbacie daje czereśnia. Herbata Delikatne czereśnie nadaje się również do przygotowania mrożonej herbaty. Spróbuj jej odświeżającą moc!
Pochodzenie herbaty
Tradycyjna herbata biała Pai Mu Tan jest produkowana głównie w prowincji Fujian w południowo-wschodnich Chinach. W ogrodach herbacianych są zbierane, zwykle w pod koniec marca i kwietnia. Skubanie liści herbaty jest zadaniem miejscowych kobiet i dziewcząt, które pracują wczesnym rankiem, zanim spadnie rosa. Liście są szczypane ręcznie lub rytmicznymi ruchami wyrywane. Do produkcji białych herbat są używane nierozwinięte pąki i tylko kilka sąsiednich liści. Dzięki temu, że pąki pokryte są srebrnym puchem, biała herbata jest delikatna i niezwykle subtelna. Liści następnie więdną i suszone są w niskich temperaturach. W tym samym czasie są potrząsane i lekko gniecione. Krótka oksydacja enzymów jest zatrzymana parzeniem lub suszeniem. Wiśnie i różowe pąki kwiatowe dostarczają nam certyfikowani partnerzy UE. Kupują świeże i dojrzałe owoce, które konserwują poprzez liofilizację. Chodzi o suszenie mrozem, które zachowuje wszystkie właściwości sensoryczne składników i 90% witamin. Owoce nie zawierają żadnych pozostałości z nawozów przemysłowych. Po zaparzeniu gorącą wodą wyglądają, smakują i pachną jak świeże. Również aromat wybieramy bardzo starannie. By dostarczyć zrównoważony smak i nie przeciążać organizmu, wybieramy zawsze czysto naturalny aromat. Nie wywołuje on zgagi, nie podrażnia żołądka i nie wywołuje alergii.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do naparu w dzbanku, dodajcie 1 łyżeczkę więcej.
- Po 2 - 3 minutach (nakryty kubek) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

26. 10.
30. 9.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ELIKSIR ŻYCIA WIECZNEGO - zielona herbata

MAŁY SEKRET BUDDY - biała herbata
