

BIAŁA WIŚNIA – biała herbata
Lekko, bardzo przyjemnie. Popijając herbatę doznajemy nie tylko wspaniałej rozkoszy smakowej. Również może odświeżyć i zwalczyć szereg dolegliwości. Biała, zielona i czarna herbata z wykorzystaniem tradycyjnej medycyny chińskiej to prawdziwy eliksir życia i młodości. Kto przygotowuje sobie herbatę Biała wiśnia, dodatkowo cieszy się delikatnym zapachem jaśminu i róż oraz świeżym smakiem wiśni ukoronowanym egzotycznym kokosem.
Skład
Herbata biała Pai Mu Tan, Czarna herbata Darjeeling, Herbata zielona Lung Ching, Zielona herbata Jasmine Jade Pearls, Kawałki czereśni 15%, Chipsy kokosowe, Naturalny aromat, Pąki różyNapar i smak herbaty
Napar jest jasnopomarańczowy, ma pełny aromat i bardzo orzeźwiający smak. W ten sposób można opisać sypaną herbatę biała wiśnia. Na bazie białej, zielonej i czarnej herbaty, Biała wiśnia w towarzystwie jaśminu, róży i kokosu pięknie smakuje. Białą wiśnię możemy przygotować jak mrożoną herbatę. Odświeży Cię w gorące dni i przyniesie mnóstwo witamin i przeciwutleniaczy.
Pochodzenie herbaty
Znana biała herbata Pai Mu Tan przynosi do tej sypanej mieszanki subtelność i delikatność. Niezwykle duże herbaciane liście i pąki są zbierane w chińskiej prowincji Fujian. Pai Mu Tan jest słusznie uważany za najbardziej ekskluzywny rodzaj herbaty na świecie. W dodatku jest jak najbardziej naturalnym produktem - po żniwach jest suszony na słońcu. Zielona herbata China Fog Tea jest popularna ze względu na słodki smak i świeży aromat. Wyprodukowana została w prowincji Jiangxi, gdzie jest zbierana w wysoko położonych herbacianych ogrodach. Herbata Lung Ching (Dragon Well) jest ulubioną klasyką.
Jej ojczyzna znajduje się w prowincji Zhejiang i charakterystyczne dla niej są płaskie, zielone liście. W herbacie Biała Wiśnia jest również czarna herbata Darjeeling. Można ją produkować tylko na plantacjach herbaty w indyjskim regionie Darjeeling. Dzięki naturalnej fermentacji herbata otrzymuje bardzo ciemny kolor i ma wiele właściwości prozdrowotnych. Wiśnie, róże i inne składniki są nabywane od certyfikowanych dostawców w UE. Ich towary podlegają ścisłej kontroli nie tylko na zawartość metali ciężkich i innych zanieczyszczeń, ale również kontrola dotyczy przetwarzania, przechowywania i transportu.
Równie starannie jak dostawców dobieramy też aromat. Zawsze wybieramy naturalny. Kropla naturalnego aromatu zrównoważy mieszankę herbaty. Ponieważ nie jest syntetyczny, nie powoduje zgagi lub niestrawności.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do zaparu w dzbanku, dodajcie 1 łyżeczkę więcej.
- Po 2 - 3 minutach (nakryty kubek) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

10. 11.
4. 11.
9. 8.
10. 7.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

SMOCZA HERBATA - mieszanka

UNIKALNE MANGO - owocowa herbata
