

CHINY MILK MAO FENG - zielona herbata
Po połączeniu niezwykłej zielonej herbaty i świeżego mleczno-waniliowego olejku powstaje China Milk Mao Feng, którego nigdy nie zapomnicie. Pięknym, puszystym liściom herbaty można szybko ulec. Wystarczy przygotować swój pierwszy kubek, powąchać, skosztować...I jesteście uwięzieni. Zielona herbata orzeźwi, mleko i wanilia rozpieści. Idealna harmonia!
Skład
Zielona herbata MAO FENG 97%, Aromat naturalny mlecznyNapar i smak herbaty
Zielona herbata China Mao Feng daje ciemnożółty napar o zapachu kwiatów i świeżej trawy. W smaku rozpoznacie mleko i wanilię i oczywiście słodycz i delikatność zielonej herbaty China Mao Feng. Możecie również spodzieać się długiego, słodkiego posmaku.
Pochodzenie herbaty
Czy znacie prowincję Hubei? Jeśli nie, wyobraźcie sobie krajobraz, w którym niziny występują na przemian z dużymi miastami, a wzgórza są pokryte mgłą przez większą część roku. To tutaj uprawia się chińskie krzewy herbaciane (Camellia sinensis), z dala od ruchliwych dróg i dużych fabryk. Hubei znajduje się w środkowej części Chin, w sąsiedztwie innych znanych prowincji herbaty (Fujian, Yunnan…). Leży w strefie podzwrotnikowej, w której zimą temperatury wynoszą około zera i nieco powyżej niej, latem utrzymują się między 24 a 30 stopni Celsjusza. Typowe dla Hubei są częste opady deszczu, co powoduje, że większość wzgórz często dosłownie tonie we mgle. Dla turystów z aparatem to chyba szkoda. Dla właścicieli ogrodów herbacianych, ale duża wygrana. Wilgotność i ograniczone nasłonecznienie pomaga liściom herbaty wytwarzać więcej chlorofilu i zachować ich miękkość i kruchość.
Rolnicy rośliny herbaciane często zbierają ręcznie. Na herbatę China Milk Mao Feng wybrali mocno puszyste liście i pąki, które są jednymi z najcenniejszych jakie można znaleźć na plantacjach herbaty. Ponieważ zielona herbata szybko traci swój zapach i smak (fermentuje), konieczne jest dostarczenie liści w krótkim czasie do przetworzenia. Rolnicy rozkładają je na sita i pozwalają im krótko więdnąć. Następnie należy zatrzymać naturalne utlenianie przez szybkie podgrzanie, zwinąć herbatę i dobrze ją wysuszyć. Każdy krok jest bardzo ważny, każda pomyłka lub zaniechanie prowadzi do zniszczenia całej parti. Dodajmy, że China Milk Mao Feng jest liściasty, po zalaniu gorąca wodą listeczki się pięknie rozwiną.
Ta zielona herbata została sfinalizowana olejem mlecznym. Osoby z alergią na laktozę powinny zachować ostrożność podczas jej spożywania.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą o temeraturze 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Jeśli herbatę przygotujemy w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji 3 minuty (przykryty kubek), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

MILK OOLONG

CHINA MILKY OOLONG PREMIUM
