

CHINA YUNNAN FOP - czarna herbata
To nie jest żadna nauka czy wiedza. Kto potrzebuje pobudzenia, niech zaparzy czarną herbatę przez dwie- trzy minuty. Kto potrzebuje uspokoić żołądek i pobudzić trawienie, niech zaparzy herbatę przez pięć minut. Tak czy inaczej, zawsze daj pierwszeństwo jakości przed promocją w supermarkecie. Będziesz się cieszyć zapachem i smakiem. Zwłaszcza jeśli sięgniesz po świeżą Chiny Yunnan FOP!
Skład
Czarna herbata China Yunnan FOP 100%Napar i smak herbaty
Klasyczna czarna herbata daje jaśniejszy czerwony napar pełen smaku i subtelnego aromatu. Chiny Yunnan FOP jest wysokiej jakości, dzięki czemu można rozpoznać w niej charakterystyczną słodycz, w towarzystwie przyjemnej cierpkości. Aromat jest łagodny, naturalny. Ta herbata jest idealna do śniadania, smakuje dobrze z mlekiem lub cukrem trzcinowym.
Pochodzenie herbaty
Choć Chiny historycznie należą do producentów w szczególności zielonej herbaty, to od połowy 20 wieku rozwijają produkcję mocnej czarnej herbaty. W krótkim okresie w południowo-zachodniej prowincji Yunnan, która leży na granicy z Wietnamem, powstało miejsce, które słynie z wysokiej jakości sfermentowanej herbaty.
China Yunnan FOP już w nazwie herbaty zawierają informacje o najwyższej jakości. Zgodnie z uznaną terminologią (FOP - Flowery Orange Pekoe) jest jednym z lepszych standardów większości plantacji. Wyprodukowana w obszarze o klimacie umiarkowanym i jej wygląd, smak i zapach zależą od wysokości nad poziomem morza i częstotliwości opadów. Camellia sinensis uprawiane są w Yunnan wysoko w górach, ich zbiory to ciężka praca. Prawdą jest, że ostatnio liście herbaty są coraz częściej zbierane mechanicznie, tradycyjne ogrody nadal jednak preferują ręczny sposób zbierania. Miejscowe kobiety wychodzą na plantację wcześnie rano, skubią listki i układają do wielkich koszy. Następnie liście transportuje się do przetwarzania, który polega na rozłożeniu liści na stojaku (gdzie liście więdną) zwijania (głównie mechaniczne) i fermentacji. Fermentacja jest zasadniczo jest prostym procesem chemicznym, który odbywa się w wilgoci i temperaturze około 28 ° C. Liście herbaty zmieniają wówczas kolor, smak i zapach. Ta części produkcji herbaty jest najważniejsza, ponieważ wpływa na jakość i cenę produktu końcowego. Suszenie odbywa się w Chinach na ogniu lub na dużych patelniach. I tu ważne jest, aby dokładnie monitorować proces. Przegrzana herbata ma nieprzyjemny posmak.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą w temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbirku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas zaparzenia wynosi 3-5 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

10. 7.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK ŻELIWNY Z SITKIEM

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

EARL GREY – czarna herbata

CHINA GUNPOWDER - zielona herbata
