

CHINA LUNG CHING 1st GRADE - zielona herbata
Studnia smoka w całej okazałości! Tradycyjna zielona herbata z jadeitu pozostawia cudowny zapach. Na pewno warto jej spróbować. Herbata Lung Ching ma pełny, zaokrąglony smak z kwiatowo-korzenną nutą. Jest częścią wielu legend, a mistrzowie herbaty zawsze podają ją według odpowiednich, tradycyjnych rytuałów. Zapoznaj się z instrukcją przygotowania, warto.
Skład
Zielona herbata China LUNG CHING 1st GRADE 100%Napar i smak herbaty
Napar herbaty Studnia smoka ma piękny żółto-pomarańczowy kolor. Smak jest miękki, świeży i cudownie przyprawiony. Średnia cierpkość sugeruje, że herbata będzie delikatna pozostawiając świeży naturalny ślad.
Pochodzenie herbaty
Wysokiej jakości herbata chińska o nazwie Studnia smoka można kupić jako Lung Ching, Dragonwell lub Long Jing Xi Hu. Zawsze będzie jedną i tą samą delikatnością - zielona herbata z typowo płaskich liści i delikatnym smakiem. Swą nazwę zdobyła dzięki smokowi, który mieszkał w studni, do której poszedł biedny chiński rolnik prosić o deszcz. Czego obiecał smokowi nie wiemy, ale podobno udało się przekonać smoka i suszą dotknięty krajobraz owinął chmurą i przyniósł potrzebną wilgoć. Od tego czasu ogrody herbaty prowincji Zhejiang są wiecznie zielone.
Studnia smoka wykonana jest z liści najbardziej jakościowego krzewu herbacianego chińskiej Camellia sinensis, który rośnie u podnóża Zhejiang. O ogrody herbaciane, ich wydajność, zbiory, produkcję, technologię tradycyjnie troszczą się rodziny rolnicze. Zachowują swoje tajemnice, dzięki czemu Lung Chin jest wciąż nieporównywalna i niepowtarzalna. Po zbiorach, liście i pąki herbaty więdną, a następnie są ogrzewane i prażone na dużych patelniach. Umiejętnie są dociskane do ich ścian, przesiewane i mieszane. W ten sposób uzyskują płaski kształt, piękny kolor i subtelny dymny smak.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
-
Herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml
-
Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
-
Czas ekstrakcji wynosi 3 minuty (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

25. 5.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK ŻELIWNY Z SITKIEM

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

WHITE MONKEY (BIAŁA MAŁPA) - zielona herbata

PI LO CHUN - zielona herbata
