

Borówkowy cupcake - rooibos
Borówki są źródłem przeciwutleniaczy, babeczki źródłem radości. Pasują do siebie nie tylko na talerzu, ale także w herbacie. Dlatego postanowiliśmy połączyć słodkie borówki, kwaśne owoce czarnego bzu, aksamitny rooibos i miodokrzew, aby stworzyć herbatę bez kofeiny, bez konieczności słodzenia. Borówkowy cupcake nie potrzebuje cukru ani syropu.
Skład
Rooibos, Honeybush, Czarny bez, Borówki 2%, , Naturalny aromatNapar i smak herbaty
Mieszanka Borówkowy cupcake zapewnia czerwono-pomarańczowy napar, który smakuje (oczywiście) jagodami i może przypominać popularne małe babeczki. Dlaczego? Ponieważ borówki uzupełniają słodki rooibos i honeybush, które należą do ziół pozbawionych cierpkości i kwaskowatości. O świeży posmak dbają w tym przypadku owoce czarnego bzu.
Herbata ta może być przygotowywana na gorąco, a także świetnie smakuje jako herbata mrożona.
Pochodzenie herbaty
Mówi się o nich jako o superżywności i wcale nas to nie dziwi. Borówki zawierają ogromną ilość interesujących substancji - od witamin C, A i B po minerały i antocyjany. To właśnie dzięki nim borówki mają tak piękny niebiesko-czerwony kolor.
Botanicy zaliczają borówkę czarną (Vaccinium myrtillus) do rodziny wrzosowatych, co sugeruje, że lubi ona siedliska podobne do wrzosu. Rzeczywiście, gęste krzewy borówki występują zwykle w wilgotnych miejscach, na bardziej kwaśnych glebach i na większych wysokościach. Borówki są najbardziej rozpowszechnione w północnej Europie, można je również znaleźć na Islandii lub na Kaukazie. Nie ma potrzeby zagłębiać się w to, do czego można wykorzystać te słodkie, okrągłe owoce. Wszyscy znamy dżem z borówek, ciasto czy pierogi z borówkami i herbatę borówkową.
Honeybush to drugi istotny składnik herbaty Borówkowy Cupcake. Tak zwana herbata-nie herbata dodaje napojowi pięknej słodyczy i gładkości. Jest to sfermentowane, przypominające igły liście krzewu Cyclopia intermedia. Rośnie wyłącznie w południowoafrykańskiej dziczy i nie może być uprawiana nigdzie indziej na świecie. Wymaga specyficznych warunków glebowych i klimatycznych i jest niezwykle wrażliwa na zanieczyszczenia przemysłowe.
Herbacie rooibos, która często nazywana jest herbatą czerwonokrzewową. Również pochodzi z Republiki Południowej Afryki, ale w przeciwieństwie do krzewu miodowego jest uprawiany przez rolników w Ameryce, Europie i Azji. Zbierana jest z drzewa herbacianego Cape (Aspalathus linearis), krzewu, którego liście i gałązki poddawane są fermentacji, nadając jej piękny mahoniowy kolor i słodki smak.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
1. Herbatę zalać wrzątkiem w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml
2. Aby przygotować herbatę w czajniczku, dodać 1 dodatkową łyżeczkę.
3. Parzyć przez 8 minut (filiżanka pod przykryciem), a następnie przecedzić.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 4 kJ / 2 kcal |
Tłuszcze: | 0.1 g |
z tego nasycone: | 0.1 g |
Sacharydy: | 0.1 g |
z tego cukry: | 0.1 g |
Białka: | 0.1 g |
Sól: | 0.01 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ALLADYN - mieszanka

ZIELONY ROOIBOS ROKITNIK - GUAWA
