

ASSAM TGFOP I DOOMUR DULLUNG - czarna herbata
Herbata dla entuzjastycznego artysty, dla skrupulatnych księgowych i przedsiębiorców z wiecznie pełnym dziennikiem. Czarna Assam z ogrodu Doomur Dullung uważana jest za klejnot indyjskiej produkcji. Szerokie liście z złotymi tipsami dają wyraźny, pełny aromatyczny napar. Niska zawartość taniny jest gwarancją dobrego smaku, wysokie teiny z kolei obietnicą odpowiedniej zachęty.
Skład
Czarna herbata Assam TGFOP I DOOMUR DULLUNG 100%Napar i smak herbaty
Assam z Doomur Dullung daje ciemny miedziany napar. Aromat jest zrównoważony, słodkawy. Podobnie smak jest harmonijny, lekko słodowy i pełny. Uważny degustator odnajdzie tu łagodne, gładkie podteksty mleka. Herbata jest odpowiednia do picia przez cały dzień, szczególnie polecamy ją do picia w godzinach porannych.
Pochodzenie herbaty
Ogród herbaty Doomur Dullung posiada najstarszą firmę herbaty na świecie. Chlubi się nawet listem od królowej Wiktorii w 1845. Plantacja o powierzchni 640 hektarów produkuje rocznie 1,1 mln kg assamskiej najlepszej herbaty.
Zbiór chińskiej herbaty (Camellia sinensis) odbywa się wcześnie rano. Liście herbaty i pąki są wyrywane ręcznie i transportowane w dużych koszach do fabryk. Nastaje czas, kiedy więdną i następnie w specjalnych do tego maszynach są zwijane.
Dzięki temu sok komórkowy jest uwalniany i inicjowane są enzymy utleniające. Proces ten musi odbywać się w ciepłych i wilgotnych warunkach, jego postęp jest ściśle monitorowany i mierzony. Podczas fermentacji zielone liście herbaty zmieniają swój kolor na ciemnobrązowy. Nabywają też charakterystycznego smaku i aromatu. Suszenie odbywa się pod ścisłą kontrolą. Zbyt wysoka temperatura może całkowicie zniszczyć herbaty.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
-
Herbatę, zalać wrzącą wodą w pomiarze 1 łyżeczkę na 150-200 ml.
-
Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
-
Czas ekstrakcji 2-3 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić

























Potrzebujesz porady?

28. 7.
13. 6.
19. 9.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ENGLISH BREAKFAST - czarna herbata

ASSAM FTGFOP1 1ST FLUSH BAGHMARI - czarna herbata
