

AJERKONIAK - czarna herbata
Czarna herbata jest świetna. Czarna herbata z Cejlonu jest wspaniała, a czarna herbata z Cejlonu z dodatkiem mango i ananasa jest po prostu lususowa. Taka, na którą może pozwolić sobie każdy, kto kocha najwyższą jakość, a jednocześnie lubi unikalne kombinacje smakowe. Mieszanka herbaty Ajerkoniak jest zarówno słodka, jak i owocowa. Pachnie absolutnie cudownie. Rano, w południe i wieczorem.
Skład
Czarna herbata Cejlon OP 1, Kandyzowany ananas, Cukrowe gwiazdeczki, Naturalny aromat, Mango, SłonecznikNapar i smak herbaty
Czarna herbata Ajerkoniak to połączenie wysokiej jakości liści ze Sri Lanki, kandyzowanych i liofilizowanych owoców oraz gwiazdek cukru. Dzięki współdziałaniu wszystkich składników po nalaniu gorącej wody, mieszanka ta daje napój przypominający pyszny ajerkoniak z kroplą soku owocowego i bardzo przyjemną goryczą na końcu. Herbata ma ciemny bursztynowy do brązowego koloru.
Pochodzenie herbaty
W odniesieniu do herbaty nazwa Cejlon jest nadal zachowana, ale państwo wyspiarskie w Azji Południowo-Wschodniej nosi nazwę Sri Lanka od 1972 r. Prawdą jest, że przez prawie 200 lat kraj ze stolicą o nieco zawrotnej nazwie Sri Dźajawardanapura Kotte produkuje herbatę doskonałej jakości i poświęca jej wiele uwagi. Nie jest tak powszechne, że plantatorzy mogą zwrócić się do Instytutu Badawczego Herbaty. Lub, że eksporterzy herbaty mogą współpracować z wyspecjalizowaną izbą handlową. Unikalna jest także ochrona lokalnej marki herbat - herbata cejlon stała się przedmiotem zainteresowania różnych fałszerzy. Prawdziwi producenci pakują ją w worki z wizerunkiem lwa, tak zwanego Lwa Logo. Jest on gwarancją autentyczności herbaty i najwyższej jakości, którą wyznaczają surowe standardy. Wykorzystanie logo jest monitorowane przez Sri Lanka Tea Board, organ zarządzający przemysłem herbacianym na Sri Lance. Pierwsze krzewy herbaciane zostały przywiezione na Cejlon przez Jamesa Taylora w 1867 r. Metodą prób i błędów, nie tylko przekonał lokalnych rolników o zaletach uprawy krzewów herbacianych, ale również ujawnił najlepszy sposób przetwarzania liści herbaty. Przedsiębiorczy Szkot poświęcił swoje życie herbacie i to on przyczynił się do rozszerzenia jej na dużą część wyspy. Plantacje zajmują obecnie około 4 procent ziemi i produkują ponad 300 000 ton herbaty rocznie. W rezultacie kraj zajmuje czwarte miejsce wśród światowych eksporterów herbaty. Nawiasem mówiąc, w 2013 r. herbata wniosła 1,5 mld USD do gospodarki Sri Lanki. Ale nie zapominajmy o innych składnikach, które dodaliśmy do mieszanki herbaty Ajerkoniak. Na uwagę zasługują kawałki liofilizowanego mango i kandyzowanego ananasa. Pierwsza dobroć jest czysto naturalna. Dzięki tak zwanej liofilizacji owoc został bardzo ostrożnie osuszony z wody, dzięki czemu zachował wszystkie właściwości sensoryczne jako świeże. Kandyzowanie to kolejny sposób na dłuższe utrzymanie owoców. Nawiasem mówiąc, proces ten jest bardzo stary, uwalnia owoce z wody i konserwuje je syropem cukrowym. Połączyliśmy wszystkie składniki herbaty w takiej proporcji, aby naturalne odcienie i aromaty herbaty cejlońskiej wyróżniały się i zostały subtelnie podkreślone przez inne składniki. Właśnie taki jest urok herbaty Ajerkoniak.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą w temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbirku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas zaparzenia wynosi 3-5 minuty (pod przykryciem), a następnie odcedzić .

























Potrzebujesz porady?

8. 10.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

BAMBUSOWE SITKO Z JEDNYM UCHWYTEM
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ANGIELSKI KARMEL – czarna herbata

HISZPAŃSKA MANDARYNKA – czarna herbata
