Dla dodania energii - czarna herbata
Gdzie znaleźć siłę, by stawić czoła wilgotnym porankom? Gdzie zyskać potrzebną energię przy codziennym wyprawianiu dzieci do szkoły? Poradzimy Ci. Kiedy brakuje ci energii, sięgnij po wysokiej jakości czarną herbatę.
Skład
Czarna herbata 84%, Imbir 5%, Kardamon mielony 5%, Ziarna różowego pieprzu, Goździk, Yerba Mate, Liście miłorzębu japońskiego, Orzech cola, Gałka muszkatołowa, Aromat wiśniowyNapar i smak herbaty
Dla dodania energii - czarna herbata jest wśród aromatycznych herbat zupełnie oryginalna. Wystarczy tylko ją powąchać po otwarciu torebki i wnet poczujemy jej całe piękno. Jej napar jest wspaniałego koloru miedzi, aromat jest bardzo ostry, a smak nie do opisania. Znajdziesz w nim klasyczną silną czarną herbatę cejlońską, obok niej najlepsze z przypraw świata - imbir, goździki, gałka muszkatołowa, kardamon. Pachnące i energetyzujące przyprawy uszlachetnią ten napar i dodadzą energii.
Sypaną herbatę Dla dodania energii można przygotować również jako herbatę ice tea. Nada Ci nową siłę do życia!
Pochodzenie herbaty
Cejlońska czarna herbata jest słusznie uważana za najlepszą na świecie. Uprawiana jest w Sri Lance (Cejlon do 1972 roku). Państwo wyspiarskie w Azji Południowo-Wschodniej pełne jest wysokich gór i żyznych nizin. Przyjemny wilgotny klimat jest idealny do uprawy roślin herbaty chińskiej (Camellia sinensis). Plantacje herbaty znajdziemy w sześciu głównych obszarach. Herbatę cejlońską zbiera się trzy razy w roku, a z niej w ciągu 24 godzin wytwarza się napój z wystawnym posmakiem głównie przeznaczony dla europejskich i azjatyckich rynków. Liście herbaty zrywane są ręcznie. Kiedy w dużych koszach trafiają do fabryki, pozostawione są do więdnięcia i rozprzestrzenione na dużych rusztach podlegają procesowi utleniania. Herbata z Cejlonu jest zazwyczaj dłuższy czas utleniana, dlatego ma charakterystyczny złoto-brązowy kolor, intensywny aromat i orzeźwiający smak. Po utlenieniu, herbata łamana, suszona i mielona. Następnie jest pakowana w worki po 25 kg.
Siłę herbacie Dla dodania energii dodają super przyprawy, a równowagę smaków i zapachów zapewnia naturalny aromat. Wszystko pochodzi z certyfikowanych dostawców z UE. Naturalny aromat nie zawiera szkodliwych substancji.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
100 °C | 3-5 minut | 1 łyżeczka na 150 - 200 ml |
Sposób przygotowania
- Czarną herbatę zaparzyć wrzącą wodą (100 °C) w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Jeśli przygotowujemy napar w dzbanku trzeba wsypać dodatkową łyżeczkę na dzbanek.
- Czas naparu 3-5 minut (naczynie powinno być przykryte), a następnie odcedzić.
Potrzebujesz porady?
29. 5.
29. 5.
29. 5.