

ACEROLA BIO (MALPIGHIA EMARGINATA) - proszek
Skarb z Brazylii, który z łatwością poradzi sobie z każdym przeziębieniem. Zapomnijcie o owocach cytrusowych i zróbcie na półce miejsce dla proszku z owoców Acerola w jakości organicznej, który dzięki ogromnej zawartości witaminy C, będzie dla Was źródłem oszczędności. Karaibska rekordzistka i super owoc w jednym stopniowo podbija cały świat orzeźwiającym smakiem i niezwykle dobroczynnym wpływem na nasze zdrowie.
Skład
Acerola organiczna 100%Napar i smak zioła
Proszek z Aceroli ma różnorodne zastosowanie. Po rozmieszaniu w szklance czystej wody uzyskamy złocisty napój, który zaskakuje przyjemnym kwaskowatym smakiem bez gorzkawego zwieńczenia typowego na przykład dla cytryny.
Pochodzenie zioła
Acerola, znana również jako wiśnia zachodnioindyjska lub wiśnia Barbados, pochodzi ze słonecznych Karaibów oraz Ameryki Środkowej. Z czasem jednak w naturalny sposób rozprzestrzeniła się na kontynent południowoamerykański i niektóre subtropikalne regiony Azji. Ze względu na doskonały wpływ na organizm ludzki jej uprawy w ostatnich latach pojawiły się niemal w całym pasie tropikalnym, można ją spotkać również w Australii, Ghanie oraz np. na Wyspach Kanaryjskich i na samym południu Florydy.
Wiśnie Acreola rosą na zimozielonym, stosunkowo masywnym krzewie. Na pierwsze owoce roślina musi poczekać około trzech lat. A następnie bogato obsypie się czerwonymi kuleczkami o rozmiarze do 3 cm, które są niesamowicie podobne do dobrze wszystkim znanych wiśni. Pod skórką ukrywa się żółty miąższ, dzięki któremu proszek ma złocisty kolor.
Świeża Acerola (po łacinie Malpighia emarginata) ma naprawdę kwaśny smak. I nie ma się czemu dziwić, przecież jedna wiśnia zawiera tyle witaminy C, co dwie całe cytryny. Intensywna kwaśność trochę zniechęca do bezpośredniego spożycia owoców, dlatego najczęściej można spotkać Acerolę jako składnik soków owocowych i syropów, w kapsułkach lub proszku.
Właśnie proszek jednoznacznie wybija się na polu korzyści. Chodzi o łatwo przyswajalne źródło wszystkich najważniejszych substancji, które zawiera w sobie Acerola. Wytwarza się go bowiem z wysuszonych przez zamrażanie owoców, dlatego zachowuje wszystkie witaminy i minerały. Bardzo łatwo się rozpuszcza, dlatego jest pożądanym składnikiem różnorodnych zdrowych i smacznych potraw oraz napojów. Nie skompromituje się też w połączeniu ze zwykłą wodą, składniki te pozwalają na przygotowanie prawdziwej bomby witaminowej, która dodatkowo pobudzi Was i orzeźwi.
Acerolę w małych dawkach mogą przyjmować także kobiety w ciąży, chodzi o sprytny suplement diety, który będzie wspierał nasze zdrowie.
Wzór opakowania ziół
Mocne aluminiowe opakowanie z zamknięciem strunowym ZIP, które umożliwia wielokrotne otwierania i zamykanie. Najwyższej jakości opakowanie, które zachowuje charakter ziół. Zioła są w nim zawsze hermetycznie zamknięte, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami. Są one bardzo podatne na te trzy czynniki mające znaczący wpływ na ostateczną jakość samych ziół oraz przygotowanego z nich naparu.
Przygotowanie herbaty
|
|
Sposób przygotowania
- Proszek z Aceroli możecie dodać do wody, soku, kaszki, jogurtu lub smoothie.
- Gdy mamy zamiar przygotować herbatę zalewamy 1 łyżeczkę do herbaty 250 ml gotującej się wody.
- Zalecana dawka to jedna łyżeczka 3-5 razy w tygodniu, w przypadku dzieci powinna być to nieco mniej.















Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

NA PRZEZIĘBIENIE - ziołowa herbata

ZIELONY ROOIBOS ROKITNIK - GUAWA
