Potrzebujesz porady?
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Efekty moringi
A my cieszymy się, że przy odrodzeniu Moringi możemy być:
- zmniejsza obrzęk i leczy rany,
- chroni wątrobę i rozwiązuje problemy z tarczycą,
- pomaga w problemach żołądkowych,
- wzmacnia kości,
- jest polecana osobom cierpiącym na choroby neurodegeneracyjne,
- zwiększa odporność i działa antybakteryjnie,
- pozytywnie wpływa na cukrzycę, anemię i astmę,
- odżywia skórę i włosy,
- zmniejsza ryzyko wystąpienia kamieni nerekowych, pęcherzyka żółciowego i moczowych,
- ma korzystny wpływ na układ sercowo-naczyniowy.
Moringa ale potrafi jeszcze o wiele więcej. Nie na darmo nazywa się ją drzewem cudów z Afryki. Pochodzi z południowej części kontynentu, ale występuje również w południowo-wschodniej Azji lub Ameryce Południowej. Głównym producentem są na przykład Indie, które w odniesieniu do jej stosowania w Ajurwedzie opiera sie na wysokiej jakości.
Moringa oleifera jest niezbyt dużym, smukłym drzewem, które produkuje długie wąskie strąki. Z gałęzi zwisają jak pałeczki, stąd jej popularna nazwa.
To skończony cud odżywczy. Amerykański Narodowy Instytut Zdrowia przyznał jej w 2008 roku tytuł Rośliny roku. Niemal każda jej część jest używana w Afryce. Z nasion zawartych w strąkach, jest tłoczony olej a same strąki są następnie konsumowane w postaci surowej, gotowanej i suszonej. Nawet jej kwiaty są jadalne. Z suszonych liści przygotowuje się napar, ewentualnie się je pomieli i używa w postaci drobnego proszku. Ma głęboki zielony kolor i łatwo rozpuszcza się w soku lub wodzie.
Napar z liści i proszku ma całkiem przyjemny, ziołowy smak i można się nim cieszyć bez ograniczeń.