

Moringa BIO - proszek
Cudowne drzewo, drzewo życia, a nawet roślina przyszłości. Moringa zyskał wiele przydomków. Wszystkie one opisują jej wszechstronność, wysoką wartość odżywczą i znaczną odporność. Wypróbuj proszek z liści super pożywienia, o którym mówi cały świat. Otrzymasz naturalne źródło przeciwutleniaczy, białek, witamin i minerałów, których potrzebujesz. Dołącz do milionów osób, które odkryły jej magię.
Skład
Zmielone liście MoringaNapar i smak herbaty
Moringa w postaci sproszkowanej nadaje się do przygotowywania herbaty, a także do smoothie, zup, sosów i innych potraw. Jej wielką zaletą jest to, że nie zmienia oryginalnego smaku potraw, jest bardzo delikatna, lekko słodka. Po zalaniu gorącą wodą daje jasnożółty, lekko słodko pachnący napar.
Pochodzenie herbaty
Drzewa Moringi olejodajnej (łac. Moringa oleifera) pochodzą z Himalajów, ale obecnie uprawiane są również w Indiach, Afryce i na Madagaskarze. Są to rośliny wysoce odporne, według Permaculture Research Institute, mogą rosnąć w wyjątkowo suchych obszarach i tolerują glebę zubożoną przez długotrwałą działalność rolniczą. To i odżywcze korzyści moring sprawiają, że egzotyczne drzewo jest dosłownie rośliną przyszłości.
Jak wygląda moringa? W naturalnych warunkach jest to drzewo o maksymalnej wysokości 12 metrów, z cieńszą koroną i długimi liśćmi. Kwitnie białó-żółtymi kwiatami, w których owoce rozwijają się przez około 3 miesiące. Przypominają rurki o długości 20-60centymetrów. Najpierw są zielone, dojrzewając zmieniają kolor na brązowy. Zawierają około 20 nasion oleistych.
Do celów gospodarczych moringa jest utrzymywana jako niski krzew. Jej zastosowanie jest naprawdę szerokie: Z kory można wiązać włókna nadające się do robienia lin, korzenie są spożywane jako substytut chrzanu. Kwiaty mają przyjemny słodki zapach i można z nich gotować zupy i sosy. Niedojrzałe owoce moringi przygotowuje się podobnie jak fasolkę szparagową. A kiedy ich nasiona dojrzeją, można je jeść jak orzechy. Interesujące jest również to, że można je zmiażdżyć i użyć do oczyszczenia wody ponieważ mają zdolność do koagulacji niektórych zanieczyszczeń.
Najbardziej powszechne jest stosowanie liści moringi. Mogą być spożywane na surowo, suszone lub poddawane obróbce cieplnej. Liście mogą być mielone również na drobny proszek, który można dodać do różnych potraw, przygotować z niego napój lub podać jako herbatę.
Sposób przygotowania:
Napój Moringa
1. Wymieszaj ½ łyżeczki proszku moringa, dodaj łyżkę miodu i kilka kropli cytryny.
2. Rozcieńczyć wodą i popijać.
Wzór opakowania ziół
Mocne aluminiowe opakowanie z zamknięciem strunowym ZIP, które umożliwia wielokrotne otwierania i zamykanie. Najwyższej jakości opakowanie, które zachowuje charakter ziół. Zioła są w nim zawsze hermetycznie zamknięte, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami. Są one bardzo podatne na te trzy czynniki mające znaczący wpływ na ostateczną jakość samych ziół oraz przygotowanego z nich naparu.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
1.Herbatę zalać wodą w temperaturze 80°C w stosunku 1-2 łyżeczki na 150-200 ml.
2.Do herbaty w imbryku, dodać maksymalnie 1 łyżeczkę więcej.
3.Okres ekstrakcji 3-5 minut (pod przykryciem), a następnie scedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

MACA YELLOW BIO - proszek

BRAHMI - proszek
