Potrzebujesz porady?
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Efekty jeżyn
A studnia jest naprawdę głęboka bo jeżyny:
- oferują ogromną ilość przeciwutleniaczy,
- są zalecane w ramach profilaktyki raka, zwłaszcza okrężnicy i przełyku,
- wspierają funkcje poznawcze,
- regulują trawienie,
- są po prostu cudowne w problemach z dnom,
- zwiększają odporność,
- mają pozytywny wpływ na aktywność serca i krzepnięcie krwi,
- poprawiają wzrok,
- przynoszą korzyści ciężarnym kobietom i chronią płód przed uszkodzeniem,
- odżywiają i rozjaśniają skórę.
Kiedy będziecie chcieli zabawić dzieci, pozwólcie im policzyć maleńkie kuleczki tworzące owoc jeżyny. Każdy powinien mieć 80-100, więc ta zabawa wystarczy im na chwilę. A na nagrodę nie będą długo czekać, ponieważ jeżyny znane są ze swojego soczystego słodkiego smaku z odświeżającym, przyjemnie kwaśnym wykończeniem. Nic więc dziwnego, że znajdują się w wielu ogrodach.
Jeżyny rosną w naszych warunkach na kolczastych krzaczastych krzakach. Występują dość powszechnie w postaci wolnej i uprawnej. Istnieje wiele odmian roślin, więc można napotkać różnego rodzaju jeżyny mniej więcej na całym świecie.
Aby uzyskać korzyści zdrowotne, konieczne jest rozdzielenie owoców i reszty rośliny. Oboje mają wiele do zaoferowania, ale różne typy ograniczeń są związane z liśćmi i innymi częściami. Natomiast jeżyn możecie dosłownie zjeść całą garść, ryzykując jedynie plamą na koszuli. Bardzo popularne są w gastronomii, zwłaszcza w deserach, syropach i lodach.