

Symfonia kokosowo-rumowa - herbata owocowa
Czego potrzebujecie, żeby odpocząć i zregenerować się? Niewiele. Herbata owocowa Symfonia kokosowo-rumowa, wygodny fotel, ciepły koc i miłe towarzystwo. Wymieszaliśmy wyjątkową mieszankę herbat z soczystych jabłek, słodkich rodzynek i egzotycznego kokosa. Razem z kawałkami cynamonu, hibiskusa i plasterkami migdałów z łatwością przeniosą Was gdziekolwiek zechcecie. Może do tropikalnego raju.
Skład
Kawałki jabłka, Rodzynki, Kokos, Cynamon, Hibiskus, Płatki migdałów, Naturalny aromatNAPAR I SMAK HERBATY
Symfonia kokosowo-rumowa - herbata owocowa ma delikatny różowy kolor po zalaniu gorącą wodą. Pachnie przyjemnie kokosowo, słodko i naprawdę lekko rumowo. Przy pierwszym skosztowaniu można wyczuć pyszny kokos, który wkrótce zostaje uzupełniony ciepłymi i pikantnymi nutami cynamonu. Każdy łyk jest słodki, pikantny i orzeźwiający.
POCHODZENIE HERBATY
Czy naprawdę wiecie wszystko o kokosie? Powiedzmy sobie trochę więcej o tym istotnym składniku herbaty owocowej Symfonia kokosowo-rumowa.
Kokos jest owocem palmy kokosowej (Cocos nucifera). Jest znany ze swojej wysokiej wartości odżywczej i różnorodnych zastosowań. Pochodzi z Indonezji, prawdopodobnie z Wysp Sundajskich, i został rozpowszechniony w wielu częściach świata. I to całkiem naturalnie. Przemierza oceany i morza dzięki swojej zdolności do unoszenia się na wodzie.
Palmy kokosowe rosną w klimacie tropikalnym z wystarczającą ilością opadów. W sprzyjających warunkach orzechy kokosowe mogą kiełkować. Nowe rośliny owocują zwykle po trzech latach. Największymi producentami orzechów kokosowych są Indonezja, Filipiny i Indie, które łącznie zbierają około 70 procent całkowitej światowej produkcji. Inni główni producenci to Sri Lanka, Brazylia, Wietnam, Papua Nowa Gwinea, Myanmar, Meksyk i Tajlandia.
Istnieją trzy główne odmiany palm kokosowych: Wysokie, karłowate i hybrydowe. Palmy wysokie mają dłuższą żywotność ekonomiczną, podczas gdy palmy karłowate zaczynają owocować wcześniej, ale mają krótszą żywotność ekonomiczną. Palmy hybrydowe to mieszańce, które generalnie charakteryzują się wyższymi plonami i lepszą jakością zbiorów.
Kokos jest bogaty w składniki odżywcze, a jego części są wykorzystywane w różnych zastosowaniach kulinarnych i przemysłowych. Miąższ kokosa jest bogaty w błonnik i zdrowe tłuszcze, a woda kokosowa znana jest ze swoich właściwości nawilżających. Olej i masło kokosowe są często używane do gotowania i pieczenia, ale także w przemyśle kosmetycznym. Mąka kokosowa jest bezglutenową alternatywą dla mąki pszennej. Tak zwana kopra - zmielone i wysuszone jądro orzecha kokosowego - jest bardzo dobrze znana i popularna. Łupina kokosa może być wykorzystywana do produkcji koiru, włókna tekstylnego o doskonałych właściwościach izolacyjnych.
Czy nauczyłeś się czegoś nowego? Wierzymy, że tak. Teraz pozostaje tylko spróbować herbaty zawierającej niezwykle interesujący kokos.
Oczywiście warto również wspomnieć o jabłkach, które również znajdują się w herbacie. Jabłko to okrągły, jadalny owoc. Jest to owoc jabłoni (Malus domestica) uprawianej na całym świecie. Ich pochodzenie można znaleźć w Azji Środkowej. Jednak nie tylko tam, ale również w Europie uprawiane są od tysięcy lat. Są bogate w witaminy A, B6, C, E i K. Zawierają również minerały, takie jak wapń, żelazo, magnez, mangan i potas.
Nie zapominajmy też o cynamonie, aromatycznej korze wiecznie zielonych drzew tropikalnych z rodziny wawrzynowatych (Lauraceae). Najważniejsze pod względem produkcji są cynamonowiec cejloński, pochodzący ze Sri Lanki, oraz cynamonowiec chiński, pochodzący z Birmy, uprawiany również w południowych Chinach, Tajlandii i Indonezji. Cynamon zawiera cenne substancje, takie jak aldehyd cynamonowy, który nadaje mu charakterystyczny aromat i smak, i jest znany ze swojego pozytywnego wpływu na trawienie i ogólne odświeżenie.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
Herbatę owocową zalać wodą o temperaturze 100 ̊C w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml.
Aby przygotować herbatę w czajniczku, należy dodać 1 dodatkową łyżeczkę.
Czas parzenia wynosi 8-10 minut (filiżanka pod przykryciem), następnie przecedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CIASTO ŚWIĄTECZNE - owocowa herbata

GWIAZDA BETLEJEMSKA - owocowa herbata
