

SŁODKA MORELA - zielona herbata
Przygotuj najlepszą herbatę z lodem jakiej nigdzie innej nie ma lub wykorzystaj herbatę Słodką Morela, aby się rozgrzać po jesiennym spacerze. W każdej sytuacji bądź pewien, że będziesz zadowolony z tej miodowo-owocowej kompozycji. Herbatkę namieszono z zielonej herbaty, dużych kawałków suszonych moreli, marchwi i łyżeczki miodu. Nie musisz smakować, nie ma potrzeby opisywać. Spróbuj sam!
Skład
Herbata zielona 76%, Kawałki moreli (morele, mąka ryżowa) 10%, Płatki marchwi, Aromat, Pyłek miodowy, Krokosz barwierskiZapach i smak herbaty
Jak inaczej może smakować morela niż słodko i pysznie? Ponieważ mieszanka bazuje na zielonej herbacie odnajdziesz też tu delikatną świeżość. Morele dostarczają słodyczy tej mieszance herbaty, a miód zamyka całą kompozycję. Napar jest żółty w kolorze.
Jak zrobić zdrową herbatę z lodowej słodkiej herbaty Słodka Morela? Napełnij kubek kostkami i zalej gorącym napojem. Potem wystarczy dodać miętę lub melon lub może trochę świeżych moreli.
Pochodzenie herbaty
Zielona herbata jest wytwarzana z chińskich liści herbaty, które są krzewami z południowych i południowo-wschodnich Chin. Dziś są uprawiane przez firmy rodzinne lub duże korporacje, najczęściej w Chinach, Japonii, Indiach, Indonezji, Sri Lance i na Kaukazie oraz w Południowej Afryce. Liście są zbierane ręcznie i mechanicznie, w zależności od dostępności sadzenia oraz różnych rodzajów herbaty. Następnie są przetwarzane przez walcowanie, składanie, siekanie itd. Na koniec trzeba herbatę wysuszyć, posortować i zapakować.
Morele pochodzą tak samo jak herbata z Chin. Drzewa rodzaju slivovitz dają pomarańczowe, słodkie i soczyste owoce. Są one używane zarówno do bezpośredniego spożycia, jak i do produkcji dżemu. Można jeść je na surowo lub suszone. Morele są bogate w potas, fosfor i wapń ora zawierają witaminę C.
Marchew pochodzi z Azji. Botanicy myślą, że pierwotnie wzrosła w regionach Iranu, Pakistanu i Afganistanu. Jest ceniona ze względu na swój korzeń. To ten, który stosuje się do przygotowywania wielu potraw. Spożywanie marchwi dostarcza organizmowi wielu korzyści zdrowotnych ze względu na bogactwo potasu, wapnia i sodu oraz witaminy C i karotenu. Ten ostatni jest przyczyną czerwonego zabarwienia korzenia.
Zalety herbaty
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
-
Herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
-
Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
-
Czas ekstrakcji wynosi od 2 do 3 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 4 kJ / 2 kcal |
Tłuszcze: | 0.1 g |
z tego nasycone: | 0.1 g |
Sacharydy: | 0.1 g |
z tego cukry: | 0.1 g |
Białka: | 0.1 g |
Sól: | 0.01 g |
8. 9.
23. 5.
19. 4.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

SENCHA ŻURAWINOWO-TRUSKAWKOWA – zielona herbata

JAŚMINOWA - zielona herbata
