

RAY LOVE - kwitnąca herbata
Jak by się Wam podobał dzbanuszek oświetlony promieniem miłości? Kwitnąca herbata Ray Love rozjaśnia każde serce. Tym razem liście herbaty związane tradycyjną metodą ożywiają kwiaty nagietka. Po wlaniu gorącej wody powoli rozwija się zielono-pomarańczowy pąk. Chwila skupionej uwagi to niewiele. Rozkoszujcie się herbatą wszystkimi zmysłami.
Skład
Herbata zielona, Kwiat nagietkaNapar i smak herbaty
Herbata kwitnąca Ray Love smakuje delikatnie, lekko ściągająco. Jej podstawą jest wysokiej jakości chińska zielona herbata, czemu odpowiada zarówno smak, aromat jak i kolor naparu. Jest jasnożółty do żółto-zielonego. Kwiaty nagietka nie wpływają na właściwości smakowe napoju.
Pochodzenie herbaty
Przede wszystkim stworzono pierwsze kwitnące herbaty dla rozrywki. Miały bawić cesarską dynastię Song, która panowała w Chinach w latach 960-1279. Wydawało się, że intencja się spełniła, choć nikomu nie przyszło do głowy aby spożywać napój. Kwitnąca herbata (gdzie indziej Flowering Tea) przetrwała stulecie i teraz można się nią delektować w Europie. Mimo, że do Europy został przywieziony dopiero w połowie 20 wieku.
Niewiele wiadomo o historii herbat kwitnących. Tak jak pozostaje owiane tajemnicami ich produkcji. Wiadomo jednak, że istnieją od kilkuset lat i mogą związać je tylko najbardziej doświadczeni i zręczni chińscy robotnicy. Krzewy herbaciane zbierane są ręcznie, ostrożnie oddzielając górne końcówki od całych liści. Zbierają plony do zakładów przetwórczych, w których herbatę delikatnie wstrząsa się, a następnie suszy w temperaturze 110 ° C. Artyści, bo inaczej ludzi produkujących kwitnące herbatki nie może nazwać, z niezwykłą ostrożnością wstępnie wysuszone liście i tipsy związują sznurkiem. Podobnie jak herbatę ważą również kwiaty różnych ziół z dokładnością do gramów. Następnie umieszcza się je w pęczkach za pomocą drewnianych igieł, aby mogły się pięknie rozwijać po zalaniu. Na koniec biorą płótno, w które zawiną każdy pakiet a następnie nadają mu kształt. Przygotowane w ten sposób kule i kulki przenosi się do suszarki nagrzanej do 90 ° C.
Największa część produkcji herbaty kwitnącej pochodzi z chińskiej prowincji Yunnan. Do liści zielonej herbaty dodaje się kwiaty lilii, hibiskusa, chryzantemy, jaśminu lub nagietka. Zgodnie z tradycją kwitnąca herbata jest symbolem długiego życia, dlatego jest popularnym prezentem wśród członków rodziny i przyjaciół.
W 100 gramowym opakowaniu herbaty kwitnącej zwykle znajduje się 12-15 kulek, w zależności od ich wielkości. Herbata rozwija się przez kilka sekund do minut.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
Sposób przygotowania
- Kwitnąca herbata - 1 kulkę zalać 0,3 litra wody o temperaturze 80 °C
- Czas zaparu 3-5 minut.
- Jeden kwiat jest rozwijany więcej razy. Można zaparzać 2 aż 3 razy.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ZŁOTY GŁAZ - kwitnąca herbata

KWITNĄCA LILIA - kwitnąca herbata
