

CZARNA PERŁA - kwitnąca herbata
Rzadkość - czarna herbata ręcznie wiązana tak, że jedna kula wystarczy na jeden wielki kubek herbaty.Po wlaniu pączek herbaty rozwija się do przepięknej perły różowo - czerwonego kwiatu. Ta kwitnąca herbata ma smak unikalnej kombinacji czarnej herbaty i kwiatowej słodyczy.
Skład
Czarna herbata 100%, Kwiat gomfreny kulistej100 gramów to około 15 kuli kwitnącej herbaty.
Więcej informacji na temat kwitnącej herbaty:
Kwitnące herbaty to ręcznie artystycznie związane herbaciane liście, które stanowią podstawę zarodku herbaty. Najczęściej używana do tego celu jest herbata zielona, biała i czarna.
Wewnątrz znajduje się ukryty pączek kolorowych kwiatów, który rozwija się na oczach konsumenta w piękny kwiat. Kwitnąca herbata oferuje konsumentom prawdziwy smak oraz doznania estetyczne. Kwitnące herbaty mogą być jakościowymi i wyjątkowymi prezentami.
Wyszczególniona procedura:
1 kulkę należy włożyć do szklanego, żaroodpornego naczynia lub specjalnego czajniczka, zalać wodą o temperaturze 80 stopni Celsjusza, zaparzać aż się cała rozwinie (2 -3 minuty). Herbatę można zaparzać ponownie wydłużając czas zaparzania do około 8 minut.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Sposób przygotowania
- Kwitnąca herbata - 1 kulkę zalać 0,3 litra wody o temperaturze 80 °C
- Czas zaparu 3-5 minut.
- Jeden kwiat jest rozwijany więcej razy. Można zaparzać 2 aż 3 razy.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

Czajniczek z sitkiem - orientalne motywy II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

KWITNĄCE MIGDAŁY - kwitnąca herbata

ZŁOTY GŁAZ - kwitnąca herbata
