

KWITNĄCA PIĘKNOŚĆ - kwitnąca herbata
Wiesz, jak to wygląda, gdy ktoś rozkwita? Z pewnością tak. Kiedy kwitnie herbata, jest to radość godna zapamiętania, zwłaszcza smaku. Produkcja herbat kwitnących należy do starożytnej chińskiej sztuki. Swego czasu były one zakazane w Chinach, ale dziś znowu można je produkować i eksportować. Herbata Kwitnąca piękność jest w czołówce najpopularniejszych herbat kwitnących.
Skład
Herbata zielona,Napar i smak herbaty
Napar kwitnącej herbaty jest jasnożółtego do pomarańczowego koloru. Ma delikatny aromat i lekki, trochę cierpki smak. Herbata jest w smaku świeża i kwiatowa.
Pochodzenie herbaty
Kwitnące herbatki należą do specjalnej kategorii tak zwanej sztuki herbaty. Do produkcji stosowane są głównie liście zielonej lub białej herbaty oraz różne rodzaje kwiatów – piwonie, jaśmin, nagietek, hibiskus czy magnolia. Herbaty są wiązane ręcznie, wiązaniem pojedynczych liści ku sobie. W środku zostaje zawsze stylizowany kolorowy kwiat, który po wlaniu wody do herbaty ujawnia swą pełną urodę.
W Europie herbata kwitnąca dotarła pod koniec ubiegłego wieku, chociaż w Chinach znano ją już od setek, jeśli nie tysiące lat. Została ona przeznaczona do picia na dwór cesarski. W latach 60-tych 20 wieku to chiński rząd w ramach Rewolucji Kulturalnej zakazał jej produkcji. Powrót tej herbaty w pełnej krasie odbywa się właśnie teraz. Jej popularność rośnie, nie tylko w samych Chinach, ale także w Europie.
Jest to bardzo miły prezent na każdą okazję. Kwitnąca herbata ceniona jest jako dowód uczuć. Zepsuć nie może niczego, przeciwnie, daje wielką radość.
Opakowanie 100 g zawiera głównie 12-15 sztuk Kwitnącej herbatki. W zależności od wagi.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Sposób przygotowania
- Kwitnącą herbatę - jedną sztukę (perełkę) zaparzyć 0,3 l wody w temperaturze 80 °C.
- Czas parzenia 3-5 minut.
- Jeden kwiat jest rozwijany kilka razy. Można parzyć ponownie 2 aż 3 razy.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

Czajniczek z sitkiem - orientalne motywy II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ZŁOTY GŁAZ - kwitnąca herbata

KWIAT MIŁOŚCI - kwitnąca herbata
