

KWITNĄCA LILIA - kwitnąca herbata
Należały one wyłącznie do stołu królewskiego. Po zalaniu gorącą wodą zielone kamyki, otwierają się i pozwalają kolorowemu kwiatu wznieść się na powierzchnię. Jest to wielkie widowisko!
Skład
Herbata zielona 100%,Napar i smak herbaty
Po zalaniu herbaty Kwitnąca lilia gorącą wodą, zamienia się napar na jasnożółty. Napełnij pokój lekkim kwiatowym zapachem z nutą świeżości chińskich herbat zielonych. Smak jest lekko cierpki, orzeźwiający i słodki.
Pochodzenie herbaty
Kwitnące herbaty można również spotkać pod nazwami dzieła sztuki lub artystyczne wytwory. Nic dziwnego. Rzeczywiście, to prawdziwa sztuka związać herbaciane liście i kwiaty, tak aby po rozcieńczeniu wodą rozchyliły się i utworzyły przepiękny rozkwitły kwiat. Widok niesamowity, i to właśnie potrafią tylko najzdolniejsze i wyjątkowo wykwalifikowane kobiety, które herbaty wiążą od kilku lat. Produkcją tej herbaty w rzeczywistości zajmują się kobiety. Właśnie to one składają liście zielonych i białych herbat, wstawiają do środka pachnące i kolorowe kwiaty i pewnie zawiązują je sznurkiem.
Kiedy rozkwitnie herbata Kwitnąca lilia, zobaczymy - lilię i jaśmin. ale także możemy spotkać w wiązance kwitnącej herbaty chryzantemy, nagietki, osmantusa.
Historia kwitnącej herbaty biegnie daleko wstecz. Początkowo były robione tylko dla przyjemności cesarza i jego dworu. Chińska rewolucja kulturalna w latach 70. ubiegłego wieku zakazała wiązania herbaty. Także pomniki i zabytki z czasów starożytnych zostały zniszczone jako przeżytek burżuazyjny.
Do Europy tradycyjne chińskie herbaty zaczęły być importowane od połowy 20 wieku. Są one coraz bardziej popularne i zawsze wzbudzają wiele uwagi.
W 100g opakowaniu jest zazwyczaj 15 kulek kwitnącej herbaty.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Sposób przygotowania
- Kwitnąca herbata - 1 porcja (kuleczka) wlać 0,3 litra wody w temperaturze 80 °C
- Czas ekstrakcji wynosi 3-5 minut.
- Jeden kwiat jest rozwijany więcej razy. Liczba naparów 2 do 3.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

Czajniczek z sitkiem - orientalne motywy II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

KWITNĄCE MIGDAŁY - kwitnąca herbata

ZŁOTY GŁAZ - kwitnąca herbata
