

Pomarańcza z nutą wanilii - herbata owocowa
Mali smakosze pokochają pomarańcze od pierwszego wejrzenia. A my? Należymy do tych, którzy nigdy nie rozstają się ze smakiem dzieciństwa. Ta herbata jest jak słońce w zimowy dzień. Słodkie pomarańcze, ciepłe przyprawy i kojąca wanilia tworzą harmonijną symfonię nut celebrujących hojność natury.
Skład
Kawałki jabłka, Melisa, Cynamon, Hibiskus, Skórka pomarańcza 8%, Goździk, Rodzynki, Naturalny aromatNapar i smak herbaty
Herbata owocowa Pomarańcza z nutą wanilii po zalaniu gorącą wodą ma jasny, różowo-pomarańczowy kolor. Smakuje dokładnie tak, jakby zmieszać najlepsze hiszpańskie pomarańcze, soczyste jabłka i słodkie rodzynki i posypać wszystko wanilią, goździkami i cynamonem. Cudowna pyszność!
Pochodzenie herbaty
Ta herbata zawiera więcej niż wystarczającą ilość składników. Wszystkie pochodzą od sprawdzonych dostawców, zostały zebrane, przetworzone i zakonserwowane zgodnie z najwyższymi standardami. Dlatego razem mogą teraz tworzyć jedną harmonijną całość i przynosić radość. Powiedzmy kilka zdań o niektórych z nich.
Pomarańcze, jak wiemy, to pomarańczowe, okrągłe owoce cytrusowe o twardej skórce i słodko-kwaśnym miąższu. Pierwotną ojczyzną pomarańczy jest Azja Południowo-Wschodnia, ale obecnie rolnicy uprawiają je na całym świecie, zwłaszcza w regionie Morza Śródziemnego i subtropikalnym. Są one spożywane głównie na świeżo, ale są również przetwarzane na soki, dżemy, desery itp. Zawierają witaminę C, witaminy z grupy B, potas i błonnik.
Wszyscy znamy też cynamon. Jest to aromatyczna przyprawa o lekko słodkim smaku i właściwościach rozgrzewających. Cynamon pochodzi ze Sri Lanki, ale obecnie uprawiany jest głównie w Indonezji i Wietnamie. Zwykle spożywany jest w postaci zmielonej, ale dostępny jest również w postaci całych lasek cynamonu. Cynamon jest popularnym składnikiem wielu słodkich i pikantnych potraw, napojów i deserów. Zawiera przeciwutleniacze i jest bogaty w minerały, takie jak wapń, żelazo i mangan.
Jabłko prawdopodobnie nie wymaga opisu. Okrągłe zielone, czerwone lub żółte owoce o słodkim lub lekko kwaśnym smaku są zbierane z jabłoni na całym świecie. Jednak ich pierwotnym siedliskiem jest Eurazja i Ameryka Północna. Jabłka są spożywane na świeżo i mogą być przetwarzane na soki, ciasta, desery itp. Są bogate w witaminy C i B, potas i błonnik.
Przyjemnie pachnące zioło o małych białych lub różowych kwiatach i liściach przypominających miętę musi być melisą. Pochodzi z południowej Europy i Azji Środkowej. Melisa jest używana do produkcji herbat i zawiera witaminę C, garbniki i minerały.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
Herbatę owocową zalać wodą o temperaturze 100 ̊C w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml.
Aby przygotować herbatę w czajniczku, należy dodać 1 dodatkową łyżeczkę.
Czas parzenia wynosi 8-10 minut (filiżanka pod przykryciem), następnie przecedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CIASTO ŚWIĄTECZNE - owocowa herbata

GWIAZDA BETLEJEMSKA - owocowa herbata

Migdałowe Boże Narodzenie - herbata owocowa
Przeglądaliście
