

OWOCOWY GURMAN - owocowa herbata
Gurman to smakosz, który wybiera, kombinuje... Bądź gurmanem herbaty owocowej, zostań smakoszem herbaty i wybierz sypany smakołyk z dużymi kawałkami owoców. Czerwone słodkie maliny, czarne, kwaśne owoce czarnego bzu i biała egzotyczna Pitaya, a to wszystko w otoczeniu wanilii. Owocny gurman jest pełen witamin i smaku. Warto go mieć w swej herbatotece.
Skład
Czarny bez, Hibiskus, Porzeczka, Smocze plasterki owoców, Kawałki malin, Werbena, Naturalny aromatNapar i smak herbaty
Ciemny czerwony napar zapowiada pełny i charakterystyczny smak. Herbata sypana Gurman owoców jest naprawdę fascynująca od pierwszego do ostatniego łyku. W każdym z nich zakręci się głowa od zapachu świeżych malin i subtelnej wanilii. Posmakuj ciepły napój dla rozgrzewki albo przygotuj z tej herbaty pyszną ice tea. W obu przypadkach będziesz bardzo zadowolony.
Pochodzenie herbaty
Maliny i maliny ponownie. Oczywiście dość dużo, starannie konserwowane i ekologiczne. Maliny (i wszystkie inne owoce w herbacie) utrwala się tzw. liofilizacją. Dzięki unikalnej technologii próżniowego zamrożenia owoce zachowują naturalny wygląd, kolor i zapach. I, oczywiście, nie brakuje tu cennych witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Maliny są owocami maliniku jeżynowego. Botanicy nazywają je „małe pestkowce”. Nazbierać je możemy w ogrodach lub na brzegach lasów i łąk. Rosną aż do dwóch metrów. Są to krzewy o długich łodygach, które rosną prawie w całej strefie umiarkowanej półkuli północnej. Ta ciernista roślina przyciągnęła uwagę botaników i zielarzy w 17 wieku. Przedtem nie istniała o malinach żadna pisemna zmianka. Tradycyjna medycyna zaleca spożywanie owoców i przygotowanie naparu z jej liści, gdyż zawierają one duże ilości przeciwutleniaczy. Są zatem również stosowane w walce z różnymi problemami zdrowotnymi.
Jagody bzu czarnego, krzewów owocowych słynnych z wielkich białych kwiatów, są znane ze swoich zdolności przeciwzapalnych. Zawierają przede wszystkim witaminę C i używane są do produkcji soków, dżemów, wina i przygotowania nalewów.
Pitaya (awokado) są znane z półek w sklepach, a nie ze środowiska naturalnego. Owoce kaktusa mają ze względu na swój wygląd także inną nazwę - dragon fruit. Pierwsza wzmianka o nich pochodzi z 16 wieku. Rosną w Meksyku, Gwatemali, Hondurasu, Brazylii i Argentynie. Ich pochodzenie jest dość niejasne. Niektóre rodzaje owoców są całkowicie niejadalne, inne są bardzo smaczne. Mięsiste, owalne jagody są pokryte czerwoną aż czerwono fioletową skórką (czasami żółtą). Miąższ jest biały z licznymi czarnymi nasionami. Stosuje się je jako źródło wapnia, żelaza, karotenu i ryboflawiny.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do dzbanka dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 8 - 10 minutach (przykryć) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 13 kJ / 3 kcal |
Tłuszcze: | 0.1 g |
z tego nasycone: | 0.1 g |
Sacharydy: | 0.7 g |
z tego cukry: | 0.3 g |
Białka: | 0.1 g |
Sól: | 0.01 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ARABELA - owocowa herbata

KUSZENIE WIŚNI - owocowa herbata
