

MIESZANKA LEŚNYCH OWOCÓW - owocowa herbata
Skocz do lasu po składniki na herbatę ... Jak byśmy słyszeli babcię siedzącą przed domkiem pod Beskidami lub dziadka z drewnianego domu w górach. I jak gdyby widzieliśmy – tutaj jest bez, tu jeżyny, maliny te zawsze rosły przez płot i parę kuleczek porzeczki dodam, które rosną w ogrodzie. Wystarczy zalać gorącą wodą i wyśmienitą herbatę Mieszankę leśnych owoców mamy w swoim kubku!
Skład
Porzeczka, Hibiskus, Czarny bez, Rodzynki, Jeżyny, Naturalny aromat, Granulki malinowe (maliny, cukier)Napar i smak herbaty
Ponieważ herbata Mieszanka leśnych owoców zawiera składniki czerwonych barwników (Hibiscus, malina), jej kolor jest również pięknie czerwony. Pachnie, oczywiście leśnymi owocami. Jej smak jest świeży i kwaśny.
Pochodzenie herbaty
Oprócz hibiskusa, wszystkie pozostałe składniki można spotkać w naszych szerokościach geograficznych i są dość powszechne. Rzućmy okiem na niektóre nieco bliżej.
Porzeczki, to małe krzewy owocowe, delikatnie kwaśne i bogate w witaminy i przeciwutleniacze. Krzew dorasta do 1-2 metrów, ma niepozorne żółto-zielone kwiaty. Porzeczki dojrzewają od połowy czerwca do sierpnia. Owoce są stosowane w produkcji kompotów, dżemów wina i syropów.
Czarne okrągłe owoce czarnego bzu, jagód bzu czarnego. Bez jest w tradycyjnej medycynie uważany za roślinę, którą można całkowicie wykorzystać. Oprócz kory i korzenia, które są lekko trujące. Naturalnie znajduje się na polanach, w lasach, przydrożach i siedliskach. Znany jest nie tylko w Europie, ale także w Azji.
Jeżyny, owoce jeżyny znamy dobrze z naszych ogrodów i lasów. Botanicznie chodzi o sorosis pestkowiec. Jeżyny zbierane są dla swoich efektów leczniczych oraz są wykorzystywane do wytwarzania syropów i dżemów. Fioletowo czarne jagody zawierają znaczną ilość bioflavoidów z potencjałem antyoksydacyjnym.
Malina jest rośliną rosnącą oryginalnie w Europie i Azji. Jej owoce są bardzo znane jako słodkie czerwone maliny. Krzew rośnie do 2 metrów, jest liściasty i charakteryzują go pędy- pręty. Maliny są bardzo cenione głównie z powodu swojego dobrego smaku i przeciwutleniaczy, które zawiera.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą w temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do herbaty w imbryku dodaj o 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji 8-10 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 13 kJ / 3 kcal |
Tłuszcze: | 0.1 g |
z tego nasycone: | 0.1 g |
Sacharydy: | 0.7 g |
z tego cukry: | 0.3 g |
Białka: | 0.1 g |
Sól: | 0.01 g |
2. 10.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

KUSZENIE WIŚNI - owocowa herbata

LEŚNE OWOCE - owocowa herbata
